Facebook Pixel

У 2022 році «Каметсталь» збільшила виробництво на дві третини

Після втрати маріупольських заводов комбінат «Каметсталь» у Кам’янському (колищній ДМК), який залишився єдиним металургійним підприємством групи «Метінвест» в Україні, збільшив виробництво чавуну та сталі на понад дві третини за рік.

Про це свідчать дані звіту групи про виробничі результати за 2022 рік.

Комбінат збільшив виробництво чавуну у 2022 році на 75% — до 1 485 тис. тонн, а сталі на 68% — до 1 563 тис. тонн.

Quote«Це відбулося переважно завдяки збільшенню фонду робочого часу доменної печі № 9 на «Каметсталі» попри зупинення комбінату в аварійному порядку через відсутність електропостачання наприкінці листопада з поступовим відновленням роботи в грудні», – уточнюється у звіті.

Утім, загалом металургійний сегмент «Метінвесту» втратив приблизно 70% обсягів виробництва проти попереднього рекордного року. У 2022 році виробництво чавуну та сталі групи становило 2 743 тис. тонн і 2 918 тис. тонн відповідно, що менше за показники попереднього року на 72% і 69%.

Група «Метінвест» нагадує, що після 24 лютого 2022 року її підприємства в Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі зупинилися. Пізніше запорізькі підприємства, зокрема Запорізький коксохімічний завод, відновили виробництво.

МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча в окупованому Маріуполі та Авдіївський коксохімічний завод зараз втрачено.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉