Facebook Pixel

«Метінвест» змінив керівників «Каметсталі» та «Запоріжкокса»

Група «Метінвест» з нового року змінила керівників одразу кількох своїх підприємств. Генеральним директором ПрАТ «Каметсталь» (до 2022 року — «Дніпровський металургійний комбінат») призначено Олександра Третьякова, виконуючим обов'язкі генерального директора ПАТ «Запоріжкокс» — Олександра Бехтера.

Олександр Третьяков за 35 років в металургійній галузі працював на Єнакіївському металургійному заводі, комбінатах «Азовсталь» і «Запоріжсталь», до останнього моменту за сумісництвом виконував обов’язки гендиректора «Запоріжкоксу». Дмитро Липпа, який раніше очолював ПрАТ «Каметсталь», продовжить кар’єру поза групою «Метінвест».

Олександр Бехтер має багаторічний досвід роботи в коксохімічній галузі, він пройшов шлях від апаратника до заступника начальника цеху, з 2018 року обіймає посаду директора з виробництва ЗКХЗ.

Раніше The Page писав, що група «Метінвест» Ріната Ахметова також призначила Романа Слободянюка виконувачем обов’язків гендиректора ПАТ «Запоріжсталь».

В 2022 році «Запоріжкокс» знизив виробництво на 12% до 737,4 тис.т кокса у порівнянні з 2021-м. Падіння виробництва «пов’язане з дефіцитом сировини, викликаним військовими діями», повідомляють на комбінаті.

Після окупації Маріуполя та майже повного знищення «Азовсталі» та ММК ім. Ілліча «Каметсталь» залишився найбільшим металургійним активом групи «Метінвест» в Україні. За 9 місяців 2022 року комбінат збільшив виробництво чавуну на 257% до 1,2 млн т, сталі — на 241% до 1,3 млн т.

Металургійні підприємства «Метінвеста» в Україні у 2022 році розпочали виробництво 24 нових видів продукції. За три квартали 2022 року Metinvest BV (світові активи) знизила виробництво сталі на 62% до 2,7 млн т, залізорудного концентрата на 59% до 9,7 млн т і вугільного концентрата на 9% до 3,7 млн т.

Подякувати 🎉