Facebook Pixel

«Метінвест» змінив керівника комбінату «Запоріжсталь»

Група «Метінвест» Ріната Ахметова призначила Романа Слободянюка виконувачем обов’язків гендиректора ПАТ «Запоріжсталь». Олександр Мироненко, який дотепер за сумісництвом очолював «Запоріжсталь», продовжить роботу як операційний директор компанії, повідомили в пресслужбі комбінату.

Quote«Ми продовжуємо стабілізацію бізнес-процесів, щоб зберегти комбінат і за першої можливості швидко вийти на повні виробничі потужності. «Запоріжсталь» і надалі залишатиметься надійною опорою України до перемоги та після, під час розбудови та відродження країни», — цитує Романа Слободянюка пресслужба комбінату.

Роман Слободянюк (нар. 1989, Запоріжжя) прийшов на «Запоріжсталь» 2012 року в цех гарячого прокату, був менеджером у відділі безперервного вдосконалення, з 2013-го очолив новостворений ефективний підрозділ – цех металовиробів. З 2018 року працював заступником директора з виробництва, з 2019-го — в операційній дирекції групи «Метінвест» на посаді директора з виробництва.

Роман Слободянюк — новий в.о. гендиректора комбіната «Запоріжсталь». Фото: «Запоріжсталь»

Роман Слободянюк — новий в.о. гендиректора комбіната «Запоріжсталь». Фото: «Запоріжсталь»

Нагадаємо: до 2019 року комбінат очолював Ростислав Шурма, який нині обіймає посаду заступника глави Офісу президента.

ПАТ «Запоріжсталь» входить до групи «Метінвест». Спеціалізація — високоякісні сталеві гарячекатані рулони та листи, холоднокатані листи та рулони з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль. Торік комбінат запланував у найближчому майбутньому нарешті закрити мартенівські печі — останні в Україні.

З початку березня 2022 року «Метінвест» перевів частину обладнання комбінату в режим гарячої консервації. З квітня комбінат працює в середньому на 50% своєї потужності. У січні — листопаді «Запоріжсталь» виробила 40 — 46% продукції, як порівняти з 11 місяцями 2021 року.

Два найбільші підприємства групи «Метінвест» — «Азовсталь» і Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча — майже повністю зруйновано внаслідок агресії рф.

Акціонер «Метінвесту», найбагатший українець і мільярдер Рінат Ахметов, за рік втратив дві третини своїх статків - його капітал скоротився з $13,7 млрд до $4,4 млрд. Він подав позов проти рф до ЄСПЛ.

Подякувати 🎉