Facebook Pixel

Штучний інтелект може вплинути на 40% робочих місць у світі в найближчі роки – МВФ

У найближчі два роки штучний інтелект (ШІ), ймовірно, вплине на 40% робочих місць у всьому світі та на 60% – у країнах з розвиненою економікою. Про це пише Reuters з посиланням на слова Крісталіни Георгієвої, директорки-розпорядниці Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Quote«Штучний інтелект вражає світовий ринок праці як цунамі. У нас дуже мало часу, щоб підготувати людей і підприємства», – сказала Георгієва.

Як штучний інтелект впливатиме на глобальну економіку у 2024-2026

За словами директорки-розпорядниці МВФ, розширення можливостей штучного інтелекту може значно вплинути на зростання продуктивності, якщо правильно використовувати цю технологію. Водночас ШІ також створює більше дезінформації з відповідними ризиками для суспільства.

У найближчі два роки штучний інтелект, ймовірно, вплине на 40% робочих місць у всьому світі та на 60% – у розвинених країнах.

Незважаючи на економічні шоки, такі як пандемія Covid-19 та війна в Україні, світова економіка лишається стійкою, каже Георгієва. «Ми не перебуваємо в глобальній рецесії», – сказала вона у відповідь на критику протестувальників, що закликали МВФ боротися зі світовим боргом і змінами клімату.

Quote«У 2023-му були ризики, що економіка більшості країн скотиться в рецесію, але цього не сталося. Інфляція, яка дуже сильно вдарила по нас, йде на спад майже всюди», – сказала Георгієва.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉