Facebook Pixel

США не мають запасного плану допомоги Україні, крім $60 млрд, що не затверджує Конгрес

Адміністрація президента США Джо Байдена переймається, що в Україні закінчуються боєприпаси, тоді як допомога від Штатів у $60 млрд не просувається в Конгресі. Байден хоче прискорити передачу Україні прибутку від заморожених активів рф. Про це пише Bloomberg.

Quote«У США не існує жодного «плану Б» допомоги Україні, окрім $60 млрд військової допомоги, які залишаються в Конгресі. Європейські лідери мають швидше використовувати прибутки від заморожених активів рф, щоб допомогти Україні. ЄС також має надати більше систем Patriot», – кажуть американські чиновники.

Що відбуваються з допомогою Україні від США

Представник Ради нацбезпеки США заявив, що Конгрес повинен діяти. А радник з питань нацбезпеки Джейк Салліван сказав: «Я не думаю, що нам потрібно сьогодні говорити про «план Б» для помоги Україні. Схвалення Конгресу вже затягнулося».

Quote«Україна дозувала свої артилерійські снаряди, очікуючи, що вони можуть закінчитися. Російська сторона «випереджає» українців 5 до 1, і це співвідношення може зрости до 10 до 1 за лічені тижні», – заявив США генерал Крістофер Каволі, голова Європейського командування.

Західні союзники найбільше переймаються, чи зможе Україна й надалі захищати свій повітряний простір, оскільки росія б’є по критичній інфраструктурі, що завдає чи не найбільшої шкоди за понад два роки війни.

США також підштовхували G7 швидше використовувати прибутки від заморожених суверенних активів на $280 млрд. Штати пропонують, зокрема, використовувати ці кошти для випуску облігацій, щоб допомогти Україні. Але деякі країни ЄС, включаючи Францію та Німеччину, поки що не підтримують цей крок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉