Facebook Pixel

Сенат США вимагає розслідувати діяльність Ілона Маска та SpaceX після скандалу зі Starlinks

Представниця Комітету зі збройних сил Сенату США Елізабет Воррен вимагає розслідувати діяльність компанії SpaceX та Ілона Маска. Це відбулося після того, як Ілон Маск визнав, що заблокував Україні розширення приватної супутникової мережі Starlink для атаки на російські військові кораблі біля узбережжя Криму.

Про це пише Bloomberg.

Quote«Конгресу необхідно розслідувати, що тут сталося і чи є у нас адекватні інструменти, щоб переконатися, що зовнішню політику проводить уряд, а не один мільярдер», — заявила Воррен.

Очікується, що Маск, головний виконавчий директор SpaceX, буде серед керівників технологічної галузі, які візьмуть участь у закритому саміті з сенаторами в Капітолії в середу.

Воррен, член Комітету зі збройних сил, сказала, що вона також хоче, щоб міністерство оборони розглянуло свої договірні відносини з компанією.

Голова збройних сил Джек Рід, демократ від Род-Айленда, також сказав, що він стурбований цією проблемою, враховуючи, що уряди традиційно контролюють супутники, а президенти вирішують, що з ними робити.

Він сказав, що відбулися дуже позитивні зміни, коли SpaceX знизила вартість доступу до космосу, в тому числі для запусків національної безпеки, «але він не може бути останнім словом, коли справа стосується національної безпеки», — сказав він про Маска.

Нагадаємо, що 7 вересня стало відомо, що Американський мільярдер Ілон Маск у 2022 році завадив ЗСУ вдарити по Чорноморському флоту. Маск начебто наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink біля узбережжя Криму. Бізнесмен нібито боявся, що росія у відповідь застосує ядерну зброю. 11 вересня Маск визнав це.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉