Facebook Pixel

Маск зізнався Пентагону, що спілкувався безпосередньо з путіним — Bloomberg

Маск зізнався Пентагону, що спілкувався безпосередньо з путіним — Bloomberg

Маск зізнався Пентагону, що спілкувався безпосередньо з путіним — Bloomberg

Ілон Маск сказав представникам Пентагону під час розмови щодо супутникового Інтернету, який SpaceX постачає для українських військових, що він особисто розмовляв з президентом росії путіним, повідомляє Bloomberg.

Маск добровільно надав інформацію під час жовтневої розмови з Коліном Калом, тодішнім вищим політичним чиновником Пентагону, про те, що українські війська втрачають зв’язок із службою Starlink корпорації Space Exploration Technologies, коли вони увійшли на територію, окуповану росією.

Quote«Мій висновок полягав у тому, що він почав нервувати через те, що участь Starlink все більше розглядається в росії як сприяння українським військовим зусиллям, і шукав спосіб заспокоїти рф», — сказав Коліном Кал.

У жовтні Маск, генеральний директор SpaceX, заперечив, що спілкувався з путіним. У дописі в Twitter, який він потім перейменував на X, мільярдер написав, що він говорив з російським президентом лише один раз, приблизно 18 місяців тому, про космос.

Повідомлення про спілкування з путіним пожвавлює полеміку, яка спалахнула після того, як Маск опублікував те, що він назвав мирним планом, який кремль похвалив, а президент України Володимир Зеленський розкритикував. Незабаром після цього українські війська повідомили про збої в роботі Starlink, і Маск пригрозив припинити фінансування доступу України до сервісу.

Подякувати 🎉