Facebook Pixel
IT

Маск пояснив, з якою метою він «вбиває» Twitter

Перетворення Twitter на платформу X. Фото: стоп-кадр з відео

Перетворення Twitter на платформу X. Фото: стоп-кадр з відео

Ілон Маск сказав, що його рішення позбавити Твіттер знаменитого логотипу у вигляді синього птаха пов'язано з бажанням перетворити соціальну мережу на платформу для комунікацій і фінансових транзакцій, на «застосунок для всього».

Quote«Це не просто перейменування. Назва Twitter мала сенс, коли сервіс полягав в обміні короткими повідомленнями зі 140 символів, які ходили туди-сюди, як пташині трелі», – пояснив Маск.

Він передбачає створити X-застосунок, який з'єднає базову інфраструктуру Twitter з x.com, який поєднує комунікації, мультимедіа та «можливість керувати всім вашим фінансовим світом».

Головний виконавчий директор Twitter Лінда Яккаріно заявила, що X включатиме функції фінтеху, як-от платежі та банківські операції.

Доходи від реклами у Twitter впали вдвічі після того, як Meta Platforms випустила застосунок Threads.

Ребрендинг Twitter у X приверне увагу до соціальної платформи, хоча, на думку медіаекспертів і аналітиків, це навряд чи компенсує втрату вартості бренду в мільярди доларів.

Раніше Маск говорив, що прообразом платформи X є WeChat, суперзастосунок компанії Tencent Holdings, який використовується більшістю китайців для всього — від платежів до обміну повідомленнями, а також для отримання онлайн фінансових послуг, як-от споживчі кредити.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉