Facebook Pixel

Байден скасував укази Трампа, що забороняли TikTok і WeChat. Але на них чекають перевірки

Президент США Джо Байден 9 червня скасував укази, які підписав торік тодішній президент Дональд Трамп. Ними фактично заборонялася робота в США сервісів TikTok і WeChat. Американські суди кілька разів зупиняли дію цих указів, тому заходів, передбачених ними, так і не було вжито.

Одночасно Байден підписав новий указ, спрямований на захист конфіденційних даних, які використовуються іноземними застосунками. Міністерство торгівлі США має розпочати перевірку застосунків, пов'язаних із країнами — противниками США (включно з Китаєм), і вжити заходів у разі порушення ними вимог щодо конфіденційності даних користувачів або ухвалених у США на початку року правил щодо захисту ланцюжків постачань у сфері інформаційно-комунікаційних технологій.

Отже, перевірок зазнають і TikTok, і WeChat.

Контекст. Окремий шкідливий контент не може стати підставою для заборони TikTok в Україні. Про це розповів The Page член Асоціації правників України Назар Михайлов, додавши, що реальних механізмів негайного блокування такого контенту зараз немає.

Уповноважений із прав дитини Микола Кулеба підтримав заборону в Україні соціальних мереж, які не контролюють шкідливий для дітей контент. Він заявив, що одна школа під Києвом зібрала понад 10 тис. підписів вчителів і батьків про заборону TikTok.

Подякувати 🎉