Facebook Pixel

Регуляторні органи США вперше схвалили інвестфонди, що інвестують в біткойн

Регуляторні органи США вперше схвалили інвестфонди, що інвестують в біткойн

Регуляторні органи США вперше схвалили інвестфонди, що інвестують в біткойн

Регуляторні органи США вперше схвалили біржові фонди, які інвестують безпосередньо в біткойн, цей крок було оголошено знаковою подією для сектору цифрових активів вартістю приблизно $1,7 трлн, який розширить доступ до найбільшої криптовалюти на Уолл-стріт і за її межами. Про це повідомляє Bloomberg.

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC), повноваження якої включають захист інвесторів, затвердила фонди BlackRock, Invesco, Fidelity і Valkyrie для початку торгів.

Схвалення знаменує капітуляцію SEC після протидії, яка тривала більше десяти років, відтоді як Тайлер і Кемерон Вінклвосс вперше запропонували біткойн ETF у 2013 році. Несподівана заявка BlackRock Inc. у червні минулого року, а потім рішення апеляційного суду, який назвав відхилення іншої заявки «свавільним та примхливим», викликало бурхливе зростання криптовалюти на тлі припущень, що регулятори США нарешті дадуть своє благословення цій структурі.

Quote«Хоча ми сьогодні схвалили лістинг і торгівлю певними спотовими акціями Bitcoin ETP, ми не схвалили біткойн. нвесторам слід бути обережними щодо безлічі ризиків, пов’язаних з біткойнами та продуктами, вартість яких пов’язана з криптовалютою», — сказав у заяві голова SEC Гері Генслер.

Основою попередніх рішень SEC проти спотового ETF був аргумент про те, що жодна регульована біржа не була в змозі належним чином відстежувати торгівлю біткойнами таким чином, щоб надійно виявляти шахрайство та маніпуляції. Цьому твердженню заперечила, серед інших, компанія Cathie Wood’s Ark Investments, яка надала дані, що демонструють високу кореляцію між торгівлею готівкою та ф’ючерсними контрактами, якими торгують на платформі CME Group.

Виступаючи в інтерв’ю програмі Bloomberg Television «Balance of Power», Хестер Пірс, одна з членкинь Республіканської партії агентства, сказала, що вона «в захваті» від результату.

Quote«Є ще багато чого, але це велика віха», — сказав Пірс.

Після схвалення біткойн зріс приблизно на 3,4%, до $47 500. Оригінальна криптовалюта, яка впала на 64% у 2022 році, у 2023 році зросла більш ніж удвічі в основному через припущення, що SEC зрештою схвалить ETF, які дозволять інвесторам отримувати доступ до токена на своїх традиційних брокерських рахунках замість одного з криптовалют — рідні стартапи, які потрапили під дедалі більший нагляд уряду після низки галузевих скандалів і банкрутств.

Quote«Схвалення означає, що як роздрібні, так і інституційні інвестори тепер мають можливість диверсифікувати свій портфель за допомогою криптовалюти, не турбуючись про складні питання зберігання. Завдяки ETF легко поповнити свій портфель», — сказав професор фінансів Університету Дьюка Кемпбелл Харві.

Прихильники криптовалюти роками стверджували, що так званий спотовий фонд, який інвестує безпосередньо в біткойн, буде вигідним для інвесторів і допоможе наблизити галузь до більш регульованого світу традиційних фінансів. Це також свідчить про своєрідну віху зрілості відносно зароджуваної галузі, де сутички з регулюючими органами досягли кульмінації після краху імперії FTX Сема Бенкмана-Фріда, підкресливши ризики, що ховаються в галузі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉