Facebook Pixel

Binance Charity: криптовалютна благодійність

Автор
Фото Pixabay

Фото Pixabay

Binance Charity — це благодійна фундація відомої компанії. Платформа стала першою у світі, де пожертви можна робити за допомогою блокчейну. Тобто біткойн чи іншу криптовалюту можна використовувати для благодійності. І цей принцип значно збільшує прозорість фонду.

У чому перевага криптовалюти?

Використання криптовалюти на благодійність щоразу доводять надійність і значущість цієї валюти у світі. Благодійний фонд Binance Charity розв’язує таким чином декілька важливих питань:

  • зменшується ймовірність корупції;
  • використання донатів стає більш ефективним і цільовим;
  • зростає довіра до фондів.

Усі, хто донатять через платформу Binance, бачать, куди йдуть їхні кошти. Це можуть бути соціальні, юридичні або гуманітарні потреби. У такий спосіб стейблокіни об’єднують фіатну валюту з криптовалютою. Ціни обох пов’язані з резервними активами. Наприклад, золотом чи доларом США.

Минулого року компанія запустила першу криптовалютну картку, якою могли скористатися біженці. Для цього використали криптовалюту Crypto-to-Cash.

Ця модель допомоги є більш прогресивною та прозорою, ніж звичайні грошові переводи. Компанія пояснює це тим, що криптовалюта дуже гнучка й може дійти туди, де банківська система обмежена. Валюта потрапляє на рахунок миттєво, тоді як на звичайні перекази коштів треба чекати тижнями. У випадку з Україною, організувати це доволі легко: інтернет-покриття є на всій території, люди мають банківські рахунки і можуть з власного телефону подавати заявки на допомогу.

Ефективність криптовалютних пожертвувань

Коли трапляється гуманітарна криза через війну чи стихійне лихо, доступ людей до традиційних способів фінансової допомоги значно погіршується. А оскільки у криптовалюти немає перепон у вигляді кордонів, гроші можуть надходити постраждалим набагато раніше.

Швидкість надання допомоги стає основною перевагою над фіатними валютами. Якщо серед кращих благодійних організацій США у 2019 році тільки 12 були засновані на блокчейні, то у 2022 році їх уже стало 49.

Історія фонду та його діяльність

Вперше цей фонд запустили у 2018 році. Завдяки блокчейну збирали гроші на допомогу тим, хто постраждав від хвороби на коронавірус, відновлення австралійських тварин після масштабної пожежі, а також на потреби постраждалим від природних катастроф в Америці та Африці.

Наразі Binance Charity активно допомагає громадянам України, які втратили домівки чи вимушені були залишити своє житло. Наприклад, влітку 2022 року фонд виділив одну з найбільших сум, що надала приватна компанія. Для підтримки українців було спрямовано понад 10 млн доларів.

Звіт за 2022 рік від фонду:

  • 15 млн доларів пожертв для півмільйона людей у 46 країнах;
  • разом з ЮНІСЕФ і США для УВКБ ООН допомогли понад 420 тисячам українських біженців;
  • стипендії для навчання Web3 видали понад 71 тисячі людей.

Binance підтримує Web3-освіту, виділяючи на це спеціальні стипендії.

Криптовалютна благодійність працює і розвивається для допомоги людям у всьому світі. Так у 2023 році фонд допомагав постраждалим від стихійних лих у Туреччині, Марокко, Італії тощо.

Подякувати 🎉