Facebook Pixel

Райффайзенбанк у рф припиняє перекази в євро в банки 13 країн

З 3 липня 2023 року російський Райффайзенбанк припиняє вихідні платежі у євро в інші банки 13 країн, включно з рф. У банку це пояснюють «обмеженнями, що вводяться з боку банків-кореспондентів»

До переліку країн, куди росіяни не зможуть переказати євро з Райффайзенбанку, увійшли росія, Азербайджан, білорусь, Вірменія, Грузія, Йорданія, Казахстан, Киргизія, Молдова, ОАЕ, Таджикистан, Туркменія, Узбекистан – фактично, усі країни, що й досі мають банківські відносини з рф.

Нові умови стосуються клієнтів — фізичних осіб, індивідуальних підприємців і юридичних осіб. Клієнти «Райфайзену» не зможуть навіть переказати євро на власні рахунки в інших банках перерахованих країн.

Quote«Ми рекомендуємо клієнтам змінити валюту вихідного переказу або використовувати інші способи здійснення платежу», – визнають у банку.

Перекидати євро зможуть тільки клієнти «Райффайзенбанку» між собою.

Як група «Райффайзен» намагається всидіти на двох стільцях

Нагадаємо: після того, як у середині січня 2023 року російський Райффайзенбанк визнав терористичні угрупування «лнр» і «днр», у нього та австрійського материнського Raiffeisen Bank International (RBI) справи пішли не дуже добре.

Володимир Зеленський увів в дію санкції РНБО проти ТОВ «Райффайзен Лізинг», російської доньки RBI. НБУ звернувся до міжнародних банків, які продовжують діяльність у росії, зокрема до RBI, з вимогою вийти з країни-окупанта.

У відповідь RBI заявила, що розглядає варіанти виходу з росії, і запевнила, що не веде діяльність на окупованих територіях.

У травні RBI припинила кореспондентські відносини з усіма російськими банками, крім власної «дочки».

У червні керівник наглядового блоку Європейського центробанку Андреа Енріа закликав банки єврозони нарешті вийти з рф, звертаючись передусім до австрійського Raiffeisen Bank International та італійського UniCredit.

Попри заяви Відня про згортання бізнесу RBI у рф ще в березні та припинення видавання банківських карток клієнтам у рф у квітні 19 червня російський Райффайзенбанк оголосив, що починає розсилати банківські картки клієнтам у поштомати.

З березня український «Райффайзен Банк» випав з урядової програми «Доступні кредити 5-7-9%» через підсанкційних власників. До того моменту банк був лідером у кредитуванні аграрного сектору.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉