Facebook Pixel

«Райффайзен Банк» намагається повернутися в державну програму "5-7-9"

«Райффайзен Банк» веде переговори з НБУ та владою про повернення до державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Про це Наталія Гуріна, заступниця голови правління Райффайзен Банку заявила під час пресконференції 20 червня 2023 року.

Quote«Ми в активній комунікації з регулятором – НБУ, написали листи від КМУ до Фонду підтримки підприємництва», – сказала вона.

«Має бути зафіксовано однакове ставлення до всіх банків», упевнена вона.

Quote«З погляду ризик-менеджера точно можу сказати: в агро ми залишаємося, кредитувати будемо. Ми в постійній комунікації з акціонерами у Відні, у нас чітко погоджена позиція: попри виключення з програми "5-7-9" рухаємося далі й не плануємо зупинятися», – підкреслила Наталія Гуріна.

Водночас вона визнала, що приблизно 20 — 30% клієнтів, переважно з малого бізнесу, уже почали «дивитися на фінансування в інших банках за програмою "5-7-9".

За даними Наталії Гуріної, з початку повномасштабного вторгнення «Райффайзен Банк» в Україні надав «понад 100 млрд грн кредитів, і майже 40 млрд грн тільки в агро».

Уряд в березні 2023 року заборонив брати участь в програмі «Доступні кредити 5-7-9%» банкам, які пов’язані з підсанкційними особами. Тож із програми випали міжнародні банки, які досі працюють в Україні та рф. У травні уряд уточнив: йдеться тільки про персональні, а не секторальні санкції. Отже, усі банки з іноземним капіталом повернулися до програми, крім Райффайзена.

РНБО ввела санкції проти російської компанії «Райффайзен Лізинг», що має спільного з українським банком акціонера – Raiffeisen Bank International (RBI).

Попри заяви Відня про згортання бізнесу RBI в рф ще в березні та припинення видавання банківських карток клієнтам у рф у квітні 19 червня російський «Райффайзенбанк» оголосив, що починає розсилати банківські картки клієнтам у поштомати.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉