Facebook Pixel

«Укренерго» сподівається, що дефіциту споживання 12 грудня не буде

«Укренерго» має надію, що сьогодні, 12 грудня, не виникне дефіциту електроенергії, оскільки середньодобова температура зафіксована на 2 °C вища, ніж на кінець минулого робочого тижня, у пʼятницю.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

Незважаючи на те, що зранку використання електроенергії зменшилося на 1,6% у порівнянні з попереднім днем, в «Укренерго» закликають продовжувати обережно користуватися енергоємними електроприладами та заощаджувати електроенергіїю, оскільки загальний обсяг споживання залишається на високому рівні.

Вчора, 11 грудня, споживання електроенергії відзначилося досить високим рівнем з ранковим максимумом, який лише на 0,4% не досягнув рекорду цього опалювального сезону, встановленого 7 грудня.

Щодо виробництва електроенергії, три блоки теплових електростанцій і один блок теплоелектроцентралі вже працюють, проте ремонтні роботи на деяких блоках теплоелектростанцій тривають, а сонячні електростанції не можуть виробляти енергію через хмарну погоду.

Для компенсації енергетичного дефіциту вчора була залучена аварійна допомога від Румунії та Польщі у сумарній кількості 3400 МВт*год. Ліміти споживання не встановлювалися, а графіки відключень не передбачаються.

Щодо експорту та імпорту електроенергії, експорт відсутній, а імпорт здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2700 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 667 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт.

Через негоду знеструмлено 193 населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій та Тернопільській областях.

Без світла залишаються 432 населені пункти через бойові дії та з інших причин. Внаслідок обстрілів є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Раніше The Page повідомляв, що вчора в енергосистемі України виникла надзвичайна ситуація. Для підтримки балансу «Укренерго» вживає екстрених заходів, залучаючи допомогу Румунії та Польщі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉