Facebook Pixel

Дефіцит в енергосистемі: Україна запросила аварійну допомогу з Європи

У четвер, 7 грудня 2023 року, в Україні виникла складна ситуація в енергосистем через різке збільшення споживання електроенергії внаслідок негоди та похолодання. Споживання електроенергії перевищило прогнозований рівень на 2,7%, що еквівалентно роботі двох додаткових блоків теплових електростанцій.

Про це інформує «Укренерго» у Telegram.

Наразі електростанції стикаються з труднощами через відсутність вільних потужностей та технічні проблеми. Деякі блоки теплоелектростанцій перебувають на ремонті, а сонячні електростанції працюють не на повну потужність через щільну хмарність по всій країні.

Диспетчерський центр «Укренерго» уже зранку зафіксував перевищений рівень споживання електроенергії через зниження температури. З метою уникнення дефіциту енергії та підтримки балансу в енергосистемі закликають ощадливо використовувати електроенергію.

Quote«Для збалансування енергосистеми та уникнення відключень «Укренерго» вживає заходів. З 11:00 до 19:00 буде застосовано аварійну допомогу зі Словаччини, Румунії та Польщі з потужністю 700 МВт. Це є екстреним заходом для забезпечення стабільності енергосистеми», – йдеться в повідомленні.

Наразі експорт електроенергії відсутній, а імпорт здійснюється в ранкові та вечірні години зі Словаччини, Румунії та Молдови, щоб забезпечити додаткові резерви для України.

В «Укренерго» зазначили, що через бойові дії та технічні порушення в різних областях без електропостачання залишаються 408 населених пунктів. Обстріли призвели до нових пошкоджень в мережах обленерго у Донецькій, Харківській та Херсонській областях, і аварійно-відновлювальні роботи проводяться відповідно до ситуації з безпекою та дозволом військових. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Раніше The Page повідомляв, що компанія «Укренерго» попереджала про дефіцит електроенергії в енергосистемі. У зв'язку з цим закликала громадян економити електроенергію для забезпечення стабільності електропостачання.

Подякувати 🎉