Facebook Pixel

В Україні дефіцит електроенергії: Укренерго

Сьогодні, 22 листопада, в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. «Укренерго» прогнозує, що у вечірні години він може зрости. Вчора споживання електрики збільшилося на 9% у порівнянні з минулим тижнем.

Про це пише пресслужба компанії.

Причинами дефіциту стало збільшення споживання електрики через похолодання, підвищена аварійність електростанцій та недостатній імпорт електрики з ЄС.

Також «Укренерго» закликає українців ощадливо споживати електроенергію протягом доби.

Quote«Не вмикайте одночасно потужні електропристрої, вимикайте світло у порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічні години», — пише «Укренерго».

Експорт сьогодні здійснювався у нічні години мінімального споживання до Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 720 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 200 МВт.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється у денні та нічні години зі Словаччини, Румунії, Молдови Загальний обсяг 2 707 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 507 МВт.

21 листопада було зафіксовано відключення дією захисту високовольтної лінії в центральному регіоні. Відключення споживачів не зафіксовано, тривають відновлювальні роботи.

Станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 427 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго у Донецькій, Запорізькій, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Про те, як енергетичні об'єкти України зараз захищають від ракет та дронів, читайте у матеріалі The Page

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉