Facebook Pixel

В енергосистемі є дефіцит: «Укренерго» просить економити електрику

У середу, 29 листопада, компанія «Укренерго» повідомила, що в енергосистемі спостерігається дефіцит, через що громадян просять економити електроенергію.

Quote«Із 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення в мережу тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів. Водночас електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовільнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через щільну хмарність в усіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають в ремонті. В енергосистемі зараз склалася важка ситуація», – повідомили в компанії.

В «Укренерго» кажуть, що протягом дня потрібно більше електроенергії, ніж можуть виробити всі українські електростанції, тому закликають до ощадливості, щонайменше до 18:00.

Quote«Ощадливе споживання не означає, що потрібно вимкнути все в домі і сидіти в темряві. Достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібно, і уважно поставитися до того, як ви користуєтесь потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір та ніч після 18:00», – йдеться в повідомленні.

Останніми днями, крім причини обстрілів з боку військ РФ, додалася також негода, через що у сотнях населених пунктів виникли проблеми з електрозабезпеченням.

Крім того, в Одеській області компанія ДТЕК залучила додаткові бригади для усунення наслідків негоди.

Quote«Енергетики ДТЕК роблять все можливе, щоб повернути світло всім мешканцям Одещини в найкоротші терміни. Роботи ускладнюються негодою, що триває. Нічні пориви вітру призвели до нових пошкоджень електромереж», — зазначили в компанії.

Протягом всього періоду негоди нам вдалося:

  • відновити світло в 651 населеному пункті для 523 тисяч родин;
  • відремонтували 2946 ліній, які живлять 6259 підстанцій.
Подякувати 🎉