Facebook Pixel

«Укренерго» знову закликає заощаджувати електроенергію в пікові години

Нині в енергосистемі одночасно здійснюються імпорт і експорт електроенергії — у ранкові та денні години переважно здійснюється експорт електроенергії в Польщу. Імпорт триває в денні та вечірні години зі Словаччини та Молдови.

Про це заявили в «Укренерго».

Водночас у вечірній пік споживання імпорту незначне.

Зараз виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів, заявили в держкомпанії.

Quote«Але у вечірні години, коли споживання в енергосистемі найбільше, просимо зменшити або перенести на інший час використання потужних електроприладів. Адже через активні ремонтні кампанії на теплових електростанціях, а також на деяких енергоблоках АЕС в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків. Для покриття вечірнього піку споживання максимально залучаються доступні потужності гідро- й теплоелектростанцій», — йдеться в повідомленні.

Водночас рф не припиняє обстріли прифронтових територій, унаслідок чого постійно зазнають шкоди мережі обленерго. Зокрема, пошкоджено лінії обленерго на Харківщині, а також на Донеччині, де знеструмлено шахту. Живлення споживачів відновлюється за умов безпекової ситуації.

Нові пошкодження в магістральних мережах відсутні, додали в «Укренерго».

Зазначається, що триває активна ремонтна кампанія на всіх енергооб’єктах, пошкоджених під час масованих ракетних і дронових атак, які рф завдавала минулого осінньо-зимового періоду.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉