Facebook Pixel

Через дефіцит електроенергії «Укренерго» залучило допомогу з Румунії та Польщі

Сьогодні в енергосистемі України виникла надзвичайна ситуація. Для підтримки балансу «Укренерго» вживає екстрених заходів, залучаючи допомогу Румунії та Польщі.

Про це повідомляє «Укренерго».

Уже зранку було зафіксовано перевищення споживання електроенергії на 2,2%, що еквівалентно роботі двох додаткових блоків теплових електростанцій.

В «Укренерго» повідомили, що дефіцит потужності в енергосистемі відчутний через кілька об'єктивних причин – недостатній обсяг генерації та погіршення погодних умов.

«Через високий рівень споживання електроенергії в країні можливості електростанцій обмежені. Три енергоблоки не включились через аварійний ремонт, також інші блоки перебувають у режимі аварійного та планового ремонту, а сонячні електростанції не можуть працювати на повну потужність через щільну хмарність по всій країні. Сильний вітер та ожеледиця також призводять до збільшення споживання електроенергії в окремих областях», – йдеться у повідомленні.

Для уникнення відключень і підтримки балансу енергосистеми «Укренерго» закликало особливо ощадливо споживати електроенергію. Наразі ліміти споживання в регіонах не запроваджені та не прогнозуються.

Аварійна допомога від сусідніх країн

Диспетчерський центр «Укренерго» змушений залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн. Наразі аварійна допомога надходить з Румунії та Польщі.

Імпорт електроенергії також здійснюється зі Словаччини. Загальний обсяг досягає 2306 МВт·год. Технічна можливість імпорту з Європи до України та Молдови становить 1700 МВт. Експорт сьогодні відсутній.

Яка ситуація з електромережами в Україні?

Натепер через технічні пошкодження знеструмлені 70 населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській та Тернопільській областях. Постраждало також 420 населених пунктів через бойові дії та інші причини.

Сьогоднішня ранкова ракетна атака на Київ призвела до серйозних пошкоджень в електромережах міста. Понад 100 споживачів залишилися без електропостачання.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та дозволу військових.

Раніше The Page повідомляв, що компанія «Укренерго» повідомила, що в енергосистемі спостерігається дефіцит, через що громадян просять економити електроенергію.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉