Facebook Pixel

Офлайн vs онлайн. Яку форму освіти з 1 вересня обирають батьки для своїх дітей – опитування

З наближенням до старту навчального року в Україні батьки замислюються над вибором форми освіти для дітей у сучасних реаліях російської агресії. Схоже, що численні прильоти по освітніх закладах та іншій цивільній інфраструктурі переконали їх надати перевагу навчанню з дому. Про це свідчать дані опитування, результати якого оприлюднив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Отримані дані демонструють, що більшість батьків – 62,5% — підтримують дистанційне навчання навіть з порівняно спокійною безпековою ситуацією в населеному пункті та наявними укриттями. Основними аргументами на користь такого вибору послужили: підвал замість належного укриття (30%), наближеність до зони бойових дій (18%) і відсутність захисних споруд взагалі (11%).

Як навчатимуться україснькі школярі з 1 вересня 2022 року. Фото: освітній омбудсмен

Як навчатимуться україснькі школярі з 1 вересня 2022 року. Фото: освітній омбудсмен

На підтримку навчання в очній формі виступили 13,8%. З-поміж причин: переконання, що така форма навчання є найефективнішою (10%), безпекова ситуація в населеному пункті та наявність укриття в закладі (по 4%).

22,5% батьків поки що не визначилися з остаточним рішенням. Ще 0,5% опитаних проголосували за індивідуальне навчання, 0,4% — за сімейне, 0,1% — за екстернат.

Контекст. З 24 лютого та на ранок 9 серпня російські загарбники вбили в Україні 361 дитину, поранення отримали ще 703.

Подякувати 🎉