Facebook Pixel

Нова Зеландія введе нові санкції проти росії: хто потрапить

16 травня 2024 року міністр закордонних справ Нової Зеландії оголосив про нові санкції проти 28 осіб та 14 організацій, які допомагали росії у війні проти України. Зокрема, під санкції потраплять особи, які передавали зброю з Північної Кореї до рф. Про це пише видання Scoop.

Quote«росія веде незаконну війну проти України, нападаючи на її суверенітет і територіальну цілісність. Нова Зеландія засуджує всіх юридичних та фізичних осіб, які надають таку військову підтримку», – заявив Вінстон Пітерс, міністр закордонних справ Нової Зеландії.

Хто потрапить під нові санкції Нової Зеландії проти росії

За словами голови МЗС Нової Зеландії, новий транш санкцій націлений на осіб та компанії, які причетні до передачі зброї з Північної Кореї до росії. Також під санкції потраплять іранські особи, які надають рф військову допомогу.

Quote«Передача іранських безпілотників росії сприяє її незаконній війні в Україні», – сказав Пітерс.

Зокрема, новозеландські санкції спрямовані проти тих, хто примусово переселяє українських дітей до росії та окупованих росією територій.

Quote«Депортуючи українських дітей, росія прагне досягти своїх цілей у війні в Україні, зокрема, намагається підірвати ідентичність України як суверенної країни», – зазначив голова МЗС Нової Зеландії.

У березні 2023-го Міжнародний суд видав ордери на арешт володимира путіна та Марії Львової-Бєлової, уповноваженої з прав дитини в росії, за примусову депортацію тисяч дітей з України до рф.

Нагадаємо, від лютого 2022 року Нова Зеландія ввела санкції проти понад 1700 фізичних та юридичних осіб, які спонсорують війну в України. Зокрема, у лютому 2024-го до річниці вторгнення країна оголосила великий пакет санкцій і торговельних обмежень.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉