Facebook Pixel

Нова Зеландія надасть $25,9 млн допомоги Україні

Нова Зеландія оголосила, що передасть Україні $25,9 млн допомоги. Також країна працює над механізмом, щоб запобігати ухиленню від санкцій проти рф. Про це повідомили в уряді Нової Зеландії.

Quote«Війна, розпочата росією, завдала жахливих людських збитків, величезних страждань і суттєво вплинула на регіональну та глобальну стабільність. Ось чому Нова Зеландія продовжує підтримувати Україну», – зазначив Вінсон Пітерс, міністр закордонних страв Нової Зеландії.

Від початку повномасштабного вторгнення збройні сили Нової Зеландії допомагають у навчанні українських військових.

Quote«До 97 військовослужбовців збройних сил Нової Зеландії продовжуватимуть навчати українських солдатів, забезпечуватимуть розвідку, зв’язок і матеріально-технічну підтримку», – зазначила міністерка оборони Нової Зеландії Джудіт Коллінз.

Що входить до пакету допомоги Україні від Нової Зеландії на $25,9 млн:

  • $6,5 млн – на закупівлю зброї та боєприпасів для України під керівництвом Великої Британії;
  • $7 млн доларів – гуманітарна допомога для підтримки постраждалих від війни українців, зокрема переміщених до сусідніх країн;
  • $3 млн – до трастового фонду допомоги Україні, відновлення, реконструкції та реформ Світового банку.

Також Нова Зеландія працює над новими обмеженнями для протидії ухилення від санкцій проти росії.

Quote«Дуже важливо, щоб Україна знала, що міжнародна спільнота підтримує її і що росія розуміє, що такі країни, як Нова Зеландія, підтримують самооборону України. Цей пакет демонструє нашу відданість цьому», – каже пані Коллінз.

Нагадаємо, після вторгнення 24 лютого 2022-го Нова Зеландія пообіцяла надати понад $100 млн фінансової допомоги Україні.

Подякувати 🎉