Facebook Pixel

Підтримка українського бізнесу: Світовий банк планує виділити $500 млн на бізнес–програми

Міністерство економіки України та Світовий банк працюють, щоб залучити $500 млн на підтримку українських бізнес-проєктів у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки за підсумками зустрічі команди відомства з місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі.

Перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко подякувала Світовому банку за підтримку України під час війни та підкреслила важливість цього фінансування.

Quote«У 2024 році вони планують погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на $500 млн. І це дуже актуально для нас, адже зараз уряд працює над об’єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine, щоб зробити їх ефективнішими. Ми маємо синхронізувати всі напрямки стимулювання бізнесу та більше сфокусуватися над підтримкою пріоритетних галузей, які створюють додатковий ВВП, зокрема на переробній промисловості та бізнесу, який працює на експорт», — наголосила Свириденко.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи, щоб збільшити експортний потенціал України, можливості залучити Світовий банк до фінансування пільгового кредитування «єОселя», страхування воєнних ризиків, в тому числі й для підприємств малого та середнього бізнесу.

Також поговорили про модернізацію програми пільгового кредитування «5-7-9%» та стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

Quote«Колеги зі Світового банку дали нам багато корисних порад про те, як покращити українську економіку — як зараз, під час війни, так і після неї. Вони також порадили, як планувати ефективніше відновлення в післявоєнний період та як переходити до новітньої моделі розвитку. Ми домовились про те, що залучимо їхню експертизу для модернізації наших стратегій відновлення української економіки в майбутньому», — резюмувала Юлія Свириденко.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉