Facebook Pixel

Уряд Великої Британії виділить 13 млн грн на відбудову українських громад

Десять українських громад, які виграли конкурс від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, отримають від уряду Великої Британії 13 млн грн на реконструкцію одного важливого важливого об'єкту інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

Які 10 громад отримають кошти на відновлення від Британії

  • Ладиженська громада, Вінницька область, відновлюватиме будівлю реабілітаційного відділення, відділення відновного лікування та профілактики професійної захворюваності Ладижинської міської лікарні.
  • Новобузька громада, Миколаївська область, реконструюватиме будівлю Новобузького ліцею №7 Новобузької міської ради.
  • Кароліно-Бугазька громада, Одеська область, відбудує Затоківський заклад дошкільної освіти «Золота рибка» Кароліно-Бугазької сільської ради з прибудовою захисної споруди цивільного захисту.
  • Гоголівська громада, Полтавська область, створить соціальний центр для проживання ВПО, реконструювавши приміщення Михайлівської загальноосвітньої школи.
  • Роменська громада, Сумська область, відремонтує нежитлову будівлю під адміністративну будівлю (ЦНАП).
  • Дубов’язівська громада, Сумська область, здійснить капремонт твердопаливної котельні загальноосвітньої школи Дубов’язівської селищної ради Конотопського району.
  • Новопокровська громада, Харківська область, відбудує «Есхарівський ліцей» Новопокровської селищної ради Чугуївського району.
  • Сосницька громада, Чернігівська область, відремонтує Сосницьку гімназію ім. О. П. Довженка Сосницької селищної ради.
  • Бобровицька громада, Чернігівська область, відбудує заклад загальної середньої освіти №1 та весь майновий комплекс.
  • Михайло-Коцюбинська громада, Чернігівська область, відремонтує заклад дошкільної освіти «Пролісок» Михайло-Коцюбинської селищної ради Чернігівського району.
Уряд Великої Британії виділить 13 мільйонів гривень на відбудову українських громад

Уряд Великої Британії виділить 13 мільйонів гривень на відбудову українських громад

Quote«Велика Британія продовжує допомагати Україні у відновленні, пристосовуючи свою допомогу до потреб місцевих громад. Крім фінансової підтримки для відновлення інфраструктури, громади потребують знань та інструменти для реалізації проєктів на місцях і залучення грошей від донорів та фінансових установ. Це допоможе громадам краще взаємодіяти з міжнародними партнерами та розвиватися далі», – коментує Стефан Коссофф, директор розвитку програм у посольстві Великої Британії в Україні.

Представники всіх 487 громад, що подали заявки на участь у конкурсі, також візьмуть участь у спеціалізованому навчанні в межах проєкту. Всього планується провести 28 навчальних вебінарів для 900 учасників до кінця лютого 2024 року.

Проєкт «Планування відновлення в громадах» підтримує територіальні громади України у відновленні та підвищує спроможність держави управляти проєктами регіонального розвитку.

Детальніше про проєкт: https://vidbudovagromad.in.ua/

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉