Facebook Pixel

НАЗК внесло російську Gavary Group у список санкційних цілей

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло російську Gavary Group у список спонсорів війни.

Компанія входить до топ-10 постачальників полімерної продукції у рф. Працюючи на російський ВПК, вона також постачає продукцію у Європу.

Gavary Group виробляє як килимки для авто, так і покриття для кабельно-провідникової продукції та віброізоляцію для залізничних шляхів.

До повномасштабного вторгнення до партнерів Gavary належали «Російська залізниця» (РЖД) та Московський метрополітен. У 2016 році вона навіть отримала федеральну нагороду «за істотний вклад у процес імпортозаміщення у рф».

Після 24 лютого 2022 року Gavary Group перейшла «на військові рейки» та працює на російський воєнно-промисловий комплекс. Постачає продукцію підсанкційному концерну «Калашников», виробнику бойової автоматичної та снайперської зброї, а також керованих артилерійських снарядів.

Полімери EVA від Gavary також використовують у виробництві спецвзуття, теплих устілок, бронежилетів і шоломів для російських солдатів. Каремати бренду Gavary продаються мільйонними партіями та їдуть на фронт.

Водночас компанія продовжує постачання в Німеччину, Польщу, країни Балтії та Швейцарію. Для цього вона використовує мережу дочірніх компаній у рф та ЄС. Так, у Латвії вихідцям із росії належить її підставна компанія Softteh LLC.

Gavary Group продовжує імпорт європейської сировини для полімерів — більш як на $9 млн із лютого 2022 року. З-поміж її основних постачальників є німецькі, американські, французькі, бельгійські та іспанські компанії.

Quote«Російський ВПК складається з тисяч компаній, які мімікрують під цивільні та співпрацюють із західними ринками, продаючи умовні килимки для автомобілів. Зупинити роботу російської військової машини ми зможемо лише тоді, коли Україна та наші партнери по санкційній коаліції викриють і заблокують діяльність усіх подібних компаній. Для цього потрібні нові персональні та секторальні санкції, а також постійна гармонізація санкційних режимів», – підкреслює очільниця напряму мінімізації корупційних ризиків у санкційній політиці НАЗК Агія Загребельська.

Контекст. НАЗК уже включило до списку міжнародних спонсорів війни компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, французьку корпорацію Auchan Holding і німецьку Metro Cash & Carry.

Подякувати 🎉