Facebook Pixel

Який фільм подивитися на вихідних: застосунки, що допомагають обрати

Найкращі застосунки про кіно та серіали. Обкладинка Олександра Шатова

Найкращі застосунки про кіно та серіали. Обкладинка Олександра Шатова

Найкорисніший перелік застосунків для кіноманів, що планують відпочинок на вихідні. SPEKA рекомендує шість популярних застосунків для любителів кіно: сервіси, що допомагають обрати фільм за історією персональних уподобань, стежать за прем’єрами, надають довідкову інформацію про акторів, рейтинги IMDb та підказують, що ви пропустили, поки ходили до вбиральні.

RunPee

Цей англомовний застосунок, створений для тих, хто боїться проґавити щось важливе на екрані, коли йде до вбиральні. Фільм можна обрати зі списку серед тих, що зараз у прокаті. Там є рекомендовані часові слоти — найменш важливі для розуміння сюжету. Крім того, там буде опис цього втраченого епізоду. Користувачі також мають можливість обмінюватися враженнями з іншими глядачами та ставити лайки найбільш вдалим епізодам у фільмах.

Letterboxd

Це мобільний додаток від популярного англомовного сайту. Справжня соціальна мережа для кіноманів, де можна фоловити френдів, оцінювати фільми та деякі серіали, складати списки бажань, переглядати трейлери і створювати тематичні добірки стрічок. Крім того, ви зможете переглядати списки інших користувачів та читати статті від авторів проєкту.

Усі перелічені опції безкоштовні, але є й платна версія. За підписку Pro (529 грн/рік) або підтримуючи сервіс як патрон (1369 грн/рік), можна обирати улюблені постери для фільмів, побачити розгорнуту статистику свого акаунту та тестувати бета-функції сервісу.

IMDb

На Good Old IMDb зібрана найбільша база даних про кінематограф: постери, описи, рейтинги, трейлери. Сервіс створено ще у 1990 році, а 1998-го його поглинув Amazon.

Глядачі з усього світу довіряють рейтингам фільмів на IMDb і стежать за 250 найкращими стрічками за версією цього ресурсу.

Тут можна ставити оцінки фільмам. Є окремі сторінки фільмів, серіалів та акторів, можна складати добірки кінострічок. Без сумніву, у порівнянні зі зручним та сучасним Letterboxd сайт та застосунок IMDb здаються трохи застарілими, але ми не можемо не віддати їм належну повагу за їх внесок у світ кінематографу.

Watcha Pedia

Цей сервіс складає рекомендації щодо фільмів і серіалів. Він аналізує ваші смаки та враховує уподобання. Ви зможете обирати фільми та серіали за жанровими тегами, складати списки для майбутнього перегляду і коментувати контент. Хоча цей сервіс був створений азійськими розробниками, його інтерфейс представлений англійською, щоб максимально задовольнити потреби широкого кола користувачів.

Планета кіно

Застосунок однойменної української мережі кінотеатрів дозволяє легко придбати квитки на сеанси в обраному місті, завантажити їх в офлані, додавати фільми у вішлісти, переглядати трейлери. Окрім того, тут можна отримувати бонуси, щоб потім витратити, наприклад, на попкорн або інші смаколики під час відвідування кінотеатру «Планета кіно».

TV Time

Сервіс, створений для справжніх кіно- та серіаломанів. Він дозволяє відстежувати переглянуті епізоди серіалів, створювати календарі для своїх переглядів, а також рахувати, скільки часу ви провели перед екраном.

Застосунок допомагає складати персональні переліки фільмів та серіалів, ставити лайки, оцінки і зазначати платформи, на яких ви дивилися фільми. Крім цього, ви можете підписуватися на інших користувачів, щоб стежити за їхніми враженнями та вибором.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉