Facebook Pixel

Топ-10 застосунків для поціновувачів вина: відгуки, поради, ціни

ТОП-10 найкращих додатків про вина. Обкладинка Олександра Шатова

ТОП-10 найкращих додатків про вина. Обкладинка Олександра Шатова

Яке вино варто запропонувати друзям у цей час доби? Складно відповісти? Тоді завантаж один із застосунків, що допоможе зорієнтуватися у сортах вин, обрати найкращий варіант для певної страви та поділитися своїми враженнями з поціновувачами вина по всьому світу. SPEKA зібрала перелік застосунків, що будуть корисні шанувальникам вина.

Vivino

Застосунок Vivino. Скрін з App Store

Застосунок Vivino. Скрін з App Store

Один з найвідоміших та найфункціональніших винних застосунків у світі. У ньому є все, що треба шанувальнику вин: сканер етикеток та пошук за назвою у базі, рейтинги у різних цінових категоріях, зручний та зрозумілий інтерфейс. Особливість застосунку — велика кількість відгуків, зокрема українською, та об’єктивні оцінки користувачів, що ґрунтуються на смаку та якості вина, а не на маркетингових зворотах.

Vinnie — Wine and food pairing

Застосунок Vinnie — Wine and food pairing. Скрін з App Store

Застосунок Vinnie — Wine and food pairing. Скрін з App Store

Підбір відповідного вина до страви часто стає справжнім викликом: традиційні рекомендації, що червоне вино підходить до м’яса, а біле до риби насправді не більш ніж стереотип. Vinnie дозволяє обрати вино, яке не приглушить, а підкреслить смак страви. Цей застосунок допомагає підібрати напій не лише до окремих страв, а й з урахуванням часу доби, місця та інших аспектів у формі діалогу. Застосунок має недоліки: невелика база українських вин та не дуже зручний інтерфейс. Проте результати його роботи адекватні та задовольняють потреби користувачів.

Wine Searcher

Застосунок Wine Searcher. Скрін з App Store

Застосунок Wine Searcher. Скрін з App Store

Цікавий застосунок для порівняння цін на вино, що дає змогу не лише знаходити найвигідніші пропозиції, але й відстежувати зміни вартості протягом певних періодів. Крім цього, застосунок надає доступ до рецензій експертів, відгуків покупців та детальні профілі вин з нагородами. Він допомагає користувачам зробити свідомий вибір.

Суттєвий недолік — обмежений асортимент, для якого зазначені українські ціни, що робить Wine Searcher більш корисним для тих, хто перебуває за кордоном. Попри це, застосунок надає змогу ознайомитися з оцінками користувачів та критиків, а також переглянути детальні профілі вин, зокрема їхні нагороди.

Зазначимо, що є також вебверсія Wine Searcher, що дозволяє зручно користуватися сервісом на різних платформах.

Preferabli

Застосунок Preferabli. Скрін з App Store

Застосунок Preferabli. Скрін з App Store

Застосунок на базі штучного інтелекту враховує ваші особисті смакові уподобання та надає рекомендації або довідки про вина перед купівлею. Хоча він майже не пристосований до української винної продукції, але чудово орієнтується в напоях, які представлені відомими виноробними країнами та регіонами.

Delectable

Застосунок Delectable. Скрін з App Store

Застосунок Delectable. Скрін з App Store

Поширений застосунок для сканування винних пляшок допомагає дізнаватися відгуки користувачів про вина, переглядати їхні оцінки та отримувати довідкову інформацію. Хоча база даних застосунку не містить деяких нішевих продуктів і не всі вина з України, проте присутні найбільш популярні напої. Цікаво, що як тільки пляшка винної продукції потрапляє до системи Delectable, вона стає доступною іншим користувачам, тому винотека застосунку постійно поповнюється новими записами.

Wine List — Taste, Rate, Notes

Застосунок Wine List. Скрін сторінки з google

Застосунок Wine List. Скрін сторінки з google

Застосунок дозволяє створювати персональні нотатки про вина, які ви вже скуштували. Легкий у користуванні: просто введіть назву вина та зробіть фотографію пляшки, за бажання можна зазначити додаткові параметри (тип, рік врожаю, вміст спирту тощо), вказати смакові характеристики, встановити рейтинг. Тепер запис про вино зберігається у пам’яті програми, і будь-коли ви зможете переглянути свої улюблені вина. Таким чином завжди матимете наочний огляд своїх особистих винних уподобань. В App Store цього застосунку немає, тож для користувачів IPhone він недоступний.

Vinofy

Соціальна мережа Vinofy. Скрін в App Store

Соціальна мережа Vinofy. Скрін в App Store

Соціальна мережа для шанувальників вин, де вони діляться своїми враженнями про вина у форматі відео. Наразі українська продукція не представлена на цьому ресурсі, але можна знайти багато відгуків щодо брендів провідних виноробних країн, як-от Франція, Італія, Іспанія, Аргентина, Чилі та інші.

Платформа пропонує зручне сортування за типами і стилями вина, сортами винограду, а також має своїх власних блогерів, які діляться цікавим контентом про вино.

VinoCell

Застосунок VinoCell. Скрін в App Store

Застосунок VinoCell. Скрін в App Store

Інструмент для професіоналів винної галузі, як-от сомельє та колекціонери, але він також може бути корисним для звичайних поціновувачів вина. Застосунок надає легку можливість додавати етикетки, занотовувати враження про дегустацію, отримувати професійні відгуки, підбирати страви, що ідеально пасуватимуть до конкретного вина, а також використовувати різноманітні фільтри для пошуку напоїв за 40 параметрами.

У програмі безліч функцій, однак варто зазначити, що суттєвим мінусом є відсутність Android-версії.

Decanter — Know Your Wine

Застосунок Decanter — Know Your Wine. Скрін в App Store

Застосунок Decanter — Know Your Wine. Скрін в App Store

Чудовий помічник для новачків, що тільки знайомляться з вином і обирають його не лише за гарними картинками на етикетках. Застосунок надає детальну інформацію про виноробство, але для отримання цих даних доведеться сплатити. Потім програма пропонує квізи для перевірки засвоєних знань.

Застосунок не підтримує українську мову, тому він буде корисний тільки для користувачів, які знають англійську. Якщо ви готові вчитися і розширювати свої знання про вино, цей застосунок стане незамінним помічником.

Wine Events

Застосунок Wine Events. Скрін в App Store

Застосунок Wine Events. Скрін в App Store

Застосунок спеціалізується на різноманітних винних подіях по всьому світу. У базі програми міститься великий перелік подій, що зручно сортувати за регіонами та типами, як-от винні тури, дегустації, освітні заходи тощо. Також Wine Events має окремий розділ, присвячений гастрономічним турам до найкращих винних місць у світі. Це надає користувачам унікальну можливість ознайомитися зі світовим виноробством, винами різних регіонів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉