Facebook Pixel

ТОП-10 мультфільмів у рейтингу IMDb

Топ-10 мультфільмів всіх часів: рейтинг IMDb | The Page

Топ-10 мультфільмів всіх часів: рейтинг IMDb | The Page

Коли на вихідних батькам треба попрацювати, стане в нагоді список з найкращих мультфільмів всіх часів. Серед них точно можна знайти анімаційну історію, яка захопить увагу дитини на півтори години. Серед найкращих мультфільмів за рейтингом IMDb майже половина — японські стрічки, але не тільки славетного Хаяо Міядзакі.

Віднесені привидами (2001)

1 місце. Рейтинг IMDb 8,6. 789 тис. голосів

Двогодинна аніме-стрічка про пригоди дівчинки Тіхіро, що разом з батьками потрапляє у зачароване місто. Щоб розчаклувати своїх батьків Тіхіро доведеться пройти через надзвичанйі випробування. Але їй допоможуть добрі люди та дивні створіння, з якими вона знайомиться у таємничому місці.

У 2002 року мультфільм був відмічений премією «Оскар» як як «Найкращий повнометражний анімаційний фільм». Серед номінантів тогу року також були такі популярні мультфільми як «Ліло і Стіч» та «Льодовиковий період».Загалом за два роки після виходу «Віднесені привидами» виграли ще 58 нагород на різних фестивалях та кінопреміях.

Трейлер мультфільму «Віднесені привидами» (2001) українською

Король Лев (1994)

2 місце. Рейтинг IMDb 8,5. 1,085 млн голосів

Один з найпопулярніших мультфільмів всіх часів розповідає історію маленького левеня, що покинув рідний дім та повернувся до нього за кілька років, щоб стати королем.

Disney знімав ще два мультфільма-продовження та серіал про Тімона і Пумбу. Серед мультфільмів, мальованих традиційною технікою,перший «Король Лев» 1994 року став найкасовішим. А нова версія мультфільму у техніці комп’ютерної графіки, що вийшла у 2019 році, також потрапила у перелік рекордсменів.

Мультфільм «Король Лев» виграв два «Оскари» за музику та пісню Елтона Джона "Can You Feel the Love Tonight".

Пісня з мультфільму «Король Лев» (1994) українською

Могила світлячків (1988)

3 місце. Рейтинг IMDb 8,5. 287 тис. голосів

Кадр з мультфільму «Могила світлячків» (1988). Фото з сайту Eneyida.tv

Кадр з мультфільму «Могила світлячків» (1988). Фото з сайту Eneyida.tv

Ще одна стрічка у ТОП-10 найкращих мультфільмів від японського режисера, цього разу — Ісао Такахата. Історична анімаційна драма розповідає про двох дітей, що стали сиротами під час Другої світової війни. Мультфільм рекомендують для дітей старше 12 років, але батькам в України варто оцінити сприйняття військових драм своєю дитиною: кадри бомбардувань можуть засмутити дитину.

Людина павук: Навколо світу (2018)

4 місце. Рейтинг IMDb 8,4. 566 тис. голосів

Вперше історія популярного героя, що отримав супер-здібності від павука, показана у вигляді анімації. Раніше про цього героя вийшла низка кінострічок з різними акторами, що виконували головну роль Людини-павука.

У мультфільмі «Людина павук: Навколо світу» підліток Майлс Моралес стає Людиною-павуком та приєднується до Людин-павуків з інших всесвітів, щоб разом подолати лиходіїв.

З 31 травня 2023 року фанати цього героя можуть подивитися новий анімаційний фільм про Людину-павука — «Крізь всесвіт» у кінотеатрах України.

Трейлер мультфільму «Людина павук: Навколо світу» (2018) українською

Твоє ім’я (2016)

5 місце. Рейтинг IMDb 8,4. 286 тис. голосів

Постер до мультфільму «Твоє ім’я» (2016). Фото з Wikipedia

Постер до мультфільму «Твоє ім’я» (2016). Фото з Wikipedia

Ще одна анімаційна стрічка від японського режисера, цього разу — від Макото Сінкаї.

Це романтична та містична історія про дівчину та хлопця, що об’єднані дивним зв’язком. В якийсь момент вони виявляють, що міняються тілами. Все ускладнюється ще більше, коли хлопець і дівчина вирішують зустрітися особисто.

Коко (2017)

6 місце. Рейтинг IMDb 8,4. 534 тис. голосів

Комедійно-пригодницька музична історія про 12-річного мексимканського хлопчика, що дізнається сімейну таємницю та вирішує виправити помилки минулого. «Коко» сподобається всім, хто любить музичні стрічки та захоплюється мексиканським національними культом Санта-Муерте.

Мультфільм «Коко» отримав «Оскара» як «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» та за «Найкращу пісню» — "Remember me". Також стрічка відзначилася на «Золотому глобусі» та "BAFTA".

Трейлер до мультфільму «Коко» (2017) українською

ВОЛЛ-І (2008)

7 місце. Рейтинг IMDb 8,4. 1,142 млн голосів

Кадр з мультфільму «ВОЛЛ-І» (2008). Фото з сайту Megogo

Кадр з мультфільму «ВОЛЛ-І» (2008). Фото з сайту Megogo

Сімейний пригодницький мультфільм з чудовим юмором, що подобається дорослим та дітям. Головний герой — робот ВОЛЛ-І, що в далекому майбутньому залишився на Землі, де вже немає людей. На диво, робот-одинак поводиться як людина: емоційно чуттєвий та відданий. Він закохується у робота Єву, що була відправлена за Землю людством з важливою місією.

Мультфільм «ВОЛЛ-І» був відзначений премією «Оскар» як «Кращий повнометражний анімаційний фільм», крім того, був висунутий ще на 95 номінацій та отримав 96 винагород. Після успіху у прокаті студія Pixar випустила ще 14 короткометражних стрічок про ВОЛЛ-І.

Історія іграшок (1995)

8 місце. Рейтинг IMDb 8,3. 1,018 млн голосів

Постер до мультфільму «Історія іграшок» (1995). Фото з Wikipedia

Постер до мультфільму «Історія іграшок» (1995). Фото з Wikipedia

Перший повнометражний мультфільм, що автори повністю змоделювали на комп’ютері. Це історія про потаємне життя іграшок, що вони ведуть, коли їхні маленькі господарі залишають їх самих. Тут є усе: дружба, заздрощі, похитані авторитети та багато жартів, що подобаються дітям та дорослим.

Успіх першої частини «Історії іграшок» підштовхнув авторів створити ще кілька повнометражних та короткометражних мультфільмів про героїв мультфільму.

«Історія іграшок» 1995 року була номінована на «Оскар», але не отримала цієї премії. Втім стрічка отримала винагород від інших телевізійних та кінопремій.

Вгору (2009)

9 місце. Рейтинг IMDb 8,3. 1,069 млн голосів

Один з найкращих варіантів, якщо ви шукаєте, що подивитися разом із дитиною. По сюжету 78-річний Карл Фредріксен подорожує до місця своєї мрії — Парадайз-Фоллз. Він летить у своєму будинку, який тягнуть повітряні кульки. Разом із ним летить «безбілетний» пасажир — восьмирічний Расел. Їх обох очікує багато пригод.

Отримав «Оскар» як кращий повнометражний анімаційний фільм 2010 року, а також ще 79 винагород на різних телевізійних та кінопреміях.

Офіційний трейлер до мультфільму «Вгору» (2009)

Принцеса Мононоке (1997)

10 місце. Рейтинг IMDb 8,3. 406 тис. голосів

І на останній сходинці рейтингу найкращих мультфільмів всіх часів — ще одна стрічка від японського режисера Хаяо Міядзакі. Пригодницьке фентезі, як завжди у Міяздакі, приправлене долею містики, рекомендується глядачам від 12 років і старше.

Головний герой хлопчик Асітака відправляється у далеку подорож, щоб знайти ліки від прокляття. У цей час він опиняється всередині конфлікту між лісовими богами та представників іншого племені. Врешті решт Асітака опиняється перед вибором: на чий бік стати.

Офіційний трейлер до мультфільму «Принцеса Мононоке» (1997)

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉