Facebook Pixel

Президент Аргентини запропонував Зеленському провести мирний саміт

Президент Аргентини запропонував Зеленському провести мирний саміт

Президент Аргентини запропонував Зеленському провести мирний саміт

Президент Аргентини Хав'єр Мілей запропонував Президенту України Володимиру Зеленському провести мирний саміт в Аргентині з країнами Латинської Америки щодо війни, яку веде Україна з росією. Таку пропозицію новообраний президент Аргентини зробив під час телефонної розмови, повідомляє DW.

Quote«Президент Мілей провів телефонні переговори з Президентом Володимиром Зеленським та запропонував, щоб Аргентина провела конференцію між Латинською Америкою та Україною», — зазначила радниця Мілея з зовнішньої політики Діана Мондіно.

Як зауважив новообраний президент Мілей, в Аргентині пропонують «стати штаб-квартирою заходу, якщо це буде доречно».

Президент України подякував Мілею за його чітку підтримку в контексті російського військового вторгнення.

Quote«Жодної двозначності між добром та злом. Просто чітка підтримка України. Ми, українці, це усвідомлюємо і дуже цінуємо», — підкреслив Зеленський.

Складні відносини з Латинською Америкою

Відносини між країнами Латинської Америки та Україною були складними з початку війни.

Україна неодноразово запрошувала південноамериканських лідерів, зокрема президента Бразилії Луїса Інасіу Лула да Сілва, відвідати країну, але поки що вони цього не зробили.

Щодо виконавчої влади на чолі з пероністом Альберто Фернандесом, яка йде у відставку, зусилля Зеленського стосувалися пошуку більш чіткої позиції з боку Аргентини стосовно засудження російської агресії.

Мілей, який назвав російського президента путіна «автократом», різко критикував політику Фернандеса щодо війни в Україні та під час кампанії «відкрив двері» для більшої співпраці між двома країнами.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉