Facebook Pixel

Фонд гарантування продає завод бурових установок на Львівщині за борги понад 198 млн грн

Фонд гарантування продає завод бурових установок на Львівщині за борги понад 198 млн грн

Фонд гарантування продає завод бурових установок на Львівщині за борги понад 198 млн грн

29 вересня 2023 року у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів Златобанку – право вимоги за кредитом юридичної особи, який перебуває у заставі Національного банку України. Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

Компанія-позичальник не перебуває у процесі припинення, зареєстрована у м. Стрий, на Львівщині, веде діяльність у сфері виробництва машин і устаткування спеціального призначення, спеціалізується на будуванні нових бурових установок та модернізації існуючих, проєктуванні та виготовленні комплектуючих до них. Позичальник є виробничим підрозділом компанії, що розташована в Лондоні (Велика Британія).

Загальна заборгованість за кредитом на початок серпня 2023 року становила 198,4 млн грн, а термін прострочки виконання зобов’язань за договором – понад 8 років.

При цьому заставою за кредитом оформлено нерухомість – нежитлові будівлі та споруди – загальною площею понад 58,8 тис. м2. Зокрема: будівлі заводу, ремонтного цеху з побутовими приміщеннями та крановою спорудою, цех ремонту дизелів, будівля для гальваніки, будівля столярного цеху, складальний цех, малярний цех, побутові приміщення тощо. А також – майнові права на частку 99,999% в статутному капіталі. Повний перелік майна, переданого у забезпечення виконання зобов’язань за договором, наведений у публічному паспорті активу – за посиланням.

На продаж виставлено право вимоги за кредитом, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, в тому числі у судовому порядку.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону 29 вересня, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один із учасників зупинить зниження, усі зареєстровані учасники мають змогу запропонувати вищу ціну.

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитом, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Стартова ціна продажу – 198,4 млн грн, що відповідає загальній заборгованості за договором.

Умови участі у торгах – за посиланням.

Подякувати 🎉