Facebook Pixel

НБУ пом’якшує обмеження для населення та бізнесу: кого стосується

З 29 грудня 2023 року Нацбанк України пом’якшує обмеження для населення та бізнесу, щоб спростити отримання грошової допомоги, збільшити експорт та імпорт електроенергії, а також надати іноземцям права на медичні послуги в Україні. Про це повідомили в НБУ.

Які обмеження фізособ пом’якшить НБУ з 29 грудня 2023 року

  • Виплачувати грошову допомогу українцям від міжнародних гуманітарних організацій можна буде за наявності довідки про подання документів для оформлення паспорта громадянина України. (Раніше отримати допомогу можна було лише за наявності паспорта громадянина України або документа, що посвідчує особу).
  • «Укренерго» зможе перераховувати кошти на користь європейського офісу з міждержавних перетинів Joint Allocation Office. Це допоможе мати достатній імпорт електроенергії, якщо атаки росії пошкодять енергетичну інфраструктури України, а також експортувати українську електроенергію, якщо вона буде у профіциті.
  • Скасують заборони на певні видаткові операції за рахунками резидентів рф та рб, які законно перебувають на території України, та заборони на оплату медичних послуг.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉