Facebook Pixel

Наступник Шила назбирав майна невідомого походження на 17 млн грн: «Слідство.Інфо»

У родини очільника так званого економічного підрозділу СБУ Анатолія Лойфа журналісти знайшли елітний котедж та квартиру преміум-класу у Києві на 17 млн грн.

Про це пише «Слідство.Інфо».

Під час повномасштабного вторгнення, у червні 2023-го, мати посадовця придбала дві земельні ділянки у котеджному містечку Рославичі, що знаходиться у менш ніж 30 хв. їзди від Києва. Нині на земельних ділянках у її власності стоїть майже добудований котедж. Загальна вартість цього об’єкта нерухомості може сягати 6,2 млн грн. При цьому сама мати Лойфа працює звичайною викладачкою.

Також Ганна Лойф ще у березні 2020-го придбала квартиру в столичному ЖК преміум-класу площею 155,6 кв. м. Ринкова вартість цієї нерухомості на момент купівлі була близько 370 тисяч доларів, або майже 10,4 млн грн. Цю квартиру відобразив Григорій Лойф, батько посадовця, у декларації за 2020 рік, але вказав, що коштувала вона всього 3,9 млн грн. В СБУ цю ціну назвали «ринковою».

Нагадаємо, що 2 квітня НАБУ та САП повідомили про викриття організованої групи, діяльність якої нібито призвела до заволодіння 94,8 млн грн при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану. Наразі затримали лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи. Очільником виявився Артем Шило ексрадника в Офісі Президента та ексочільник головного управління контррозвідувального захисту обʼєктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ, який ще називають «економічним управлінням».

Зранку 4 квітня Шила взяли під варту з альтернативою внесення застави у розмірі 30 млн грн, однак у той же день за Шила внесли заставу.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉