Facebook Pixel

Фонд гарантування реструктуризував кредит компанії «Велта» на 6 млрд грн

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб реструктуризував кредит гірничодобувної компанії «Велта» Промінвестбанку на 6 млрд грн. Це найбільша угода з реструктуризації за програмою Фонду, повідомив ФГВФО.

Quote«Майже 10 років «Велта» була заручником російського банку, всі наші спроби щодо реструктуризації боргу блокувалися. Конструктивні перемовини розпочалися лише після того, як Промінвестбанк передали в управління Фонду гарантування у 2022 році. «Велта» обслуговувала позику, здійснюючи платежі тіла та процентів», – прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

Що відомо про компанію «Велта»

ТОВ ВКФ «Велта» – гірничодобувна компанія, яка володіє двома ресурсними активами: Бирзулівським та Лікарівським родовищами ільменіту (титанові руди) у Новомиргородському районі Кіровоградської області України.

Вона займає 2% світового ринку поставок ільменіту та 35% видобутку на українському ринку, є постачальником близько 10% обсягу найбільшого у світі американського споживача титанової сировини – компанії Chemours (DuPont).

У 2021-му «Велта» уклала п'ятирічний контракт на постачання ільменіту з міжнародним трейдером Traxys Group.

За даними YouControl, кінцевим бенефіціаром ТОВ ВКФ «Велта» є Андрій Бродський.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉