Facebook Pixel

Податкова отримала 550 млн грн з рахунків Айбокс Банку, які банк не сплатив до бюджету до ліквідації

Податкова отримала 550 млн грн з рахунків «Айбокс банку», які банк не сплатив до бюджету до ліквідації

Податкова отримала 550 млн грн з рахунків «Айбокс банку», які банк не сплатив до бюджету до ліквідації

5 грудня 2023 року Фонд гарантування вкладів, задовольняючи вимоги восьмої черги кредиторів АТ «Айбокс Банк», перерахував Державній податковій службі України 550 млн грн. Таким чином було частково задоволено її вимоги, нараховані за результатами перевірки діяльності банку за період до прийняття рішення про його ліквідацію. Про це повідомила пресслужба ФГВФО.

Quote«Зважаючи на те, що перераховані банком кошти мають бути спрямовані до Державного бюджету і стати відчутною фінансовою підтримкою воюючої країни, усі процедурні моменти, як-то внесення змін до реєстру вимог кредиторів, погодження збільшення розміру часткового задоволення вимог кредиторів восьмої черги, перерахування коштів тощо, Фонд гарантування виконав у стислі терміни. Це той мінімум, який Фонд, як ліквідатор банку, мав і виконав на вимогу законодавства України та свого громадянського обов’язку», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні вимоги кредиторів Айбокс Банку задоволені на загальну суму 1 млрд 346 млн грн. Водночас у межах гарантованої суми відшкодування вкладникам банку виплачено понад 280 млн грн (майже 95% від загальної гарантованої суми, призначеної до виплати).

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉