Facebook Pixel

В офісах і відділеннях «Айбокс банку» проходять обшуки — ЗМІ

Служба безпеки (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ) 8 березня 2023 року проводять обшуки в офісах і відділеннях «Айбокс банку». Про це з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах пише ЕП.

7 березня 2023 року Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії в «Айбокс банку» та його ліквідацію. Рішення було ухвалено згідно зі статтею 77 Закону України «Про банки та банківську діяльність» через те, що банк систематично порушував вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних у злочинний спосіб, фінансування тероризму та фінансування поширення зброї масового знищення.

За даними НБУ, «Айбокс банк» у неналежний спосіб перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру та неналежно розробляв і впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з огляду на вимоги законодавства, результати національної оцінки ризиків і оцінки ризиків, притаманних його діяльності.

Акціонерами банку є Володимир Дробот (73,92% акцій) і Альона Шевцова (24,98% акцій).

Клієнти monobank, які могли поповнювати картки через термінали IBOX, отримали сповіщення з проханням поповнювати картки готівкою в інший спосіб.

Пресслужба терміналів IBOX теж повідомила, що компанія тимчасово припиняє приймання будь-яких платежів. Запланований час відновлення роботи всього парку терміналів – 2 — 3 дні.

Подякувати 🎉