Facebook Pixel

Естонія дозволила передати заморожені активи рф для України на рівні законодавства

15 травня 2024-го парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені російські активи, щоб компенсувати Україні збитки від війни. Про це повідомили в естонському парламенті.

Quote«росія є країною-агресором, і відшкодування збитків від війни не може лежати на плечах України та її союзників. росія несе відповідальність за шкоду, завдану Україні», – сказав Хендрік Йоганнес Террас, очільник конституційного комітету Естонії.

Що відомо про закон Естонії, який дозволяє передати України заморожені активи рф

15 травня 2024 року Естонія внесла зміни до закону про міжнародні санкції. Це створить національний механізм, що забезпечить фінансову відповідальності росії, як держави агресора, за порушення міжнародних законів.

Закон передбачає, що заморожені активи підсанкційних осіб, які сприяли протиправним діям росії, можуть використовуватись як аванс за відшкодування збитків, які рф завдала Україні.

В Естонії попередньо визначили, що перед використанням активів необхідно звернутися за дозволом до адміністративного суду.

Поправка до закону також надає державним органам Естонії більш чіткі правові основи, щоб вводити нові санкції.

За зміни до закону про міжнародні санкції проголосувало 65 членів естонського парламенту, три – виступили проти.

Нагадаємо, напередодні уряд Естонії обговорює можливість відправити естонські війська на Західну Україну, щоб звільнити «тилові» ролі українських Сил оборони для боротьби на фронті.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉