Facebook Pixel

Естонія обговорює відправку військ тилового забезпечення в Україну

Естонія обговорює відправку військ тилового забезпечення в Україну

Естонія обговорює відправку військ тилового забезпечення в Україну

Уряд Естонії серйозно обговорює можливість відправки військ на Західну Україну, щоб взяти на себе непрямі бойові, «тилові» ролі українських Сил оборони, щоб звільнити їх для боротьби на фронті, заявив Breaking Defense радник Президента Естонії з національної безпеки Мадіс Ролл.

Він сказав, що виконавча гілка влади наразі проводить аналіз потенційного кроку, і хоча він сказав, що Естонія віддасть перевагу будь-якому такому кроку в рамках повноцінної місії НАТО — «щоб продемонструвати ширшу об’єднану силу та рішучість», — він не виключив можливість участі Естонії у меншій коаліції.

Quote«Дискусії тривають. Ми повинні розглянути всі можливості. Ми не повинні обмежувати свій розум тим, що ми можемо робити», — сказав Ролл.

Він також підкреслив, що «не виключено», що країни НАТО, які виступають проти такого кроку, змінять свою думку «з часом».

Коментарі Ролла з’явилися після того, як голова сил оборони Естонії генерал Мартін Герем раніше розповів Breaking Defense, що кілька місяців тому в армії велися дискусії щодо відправки військ на захід України для виконання таких завдань, як медичне обслуговування, матеріально-технічне забезпечення або протиповітряна оборона. у деяких західних містах.

У лютому цього року представники Естонії, Литви та Нідерландів активно обговорювали можливість надання допомоги в Україні. Зокрема, обговорювалася можливість надання допоміжного персоналу, який би займався навчанням, допомагав у налагодженні процесів та виконував інші завдання, не пов'язані з прямими бойовими діями.

Отже, схоже, що у НАТО розглядають інші можливі сценарії потенційного використання своїх військ в Україні.

Нагадаємо, що першим про можливість введення своїх військ в Україну висловився президент Франції Еммануель Макрон.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉