Через посилення карантинних заходів для запобігання розповсюдженню коронавірусу COVID-19 мережі супермаркетів вводять послугу доставки додому або можливість забрати зразу готове замовлення з супермаркету. Такі послуги зараз тестують мережі «Сільпо» та Varus. Сервіс із доставки їжі Raketa розпочав доставку з супермаркету «Ашан».
Мережа супермаркетів «Сільпо» розпочала тестування сервісу з онлайн-замовлення товарів. Відтепер можна зібрати кошик та забрати його в магазині. Крім того, невдовзі буде запроваджено ще й доставку до дверей. Про це повідомив директор з розвитку товарів Fozzy Group Дмитро Циганков.

Супермаркет Varus також запустив доставку у тестовому режимі. Наразі ця послуга доступна лише у одному магазині у Дніпрі. Цього тижня запустять ще у п'яти магазинах. У компанії повідомили, що через три тижні планують зробити послугу самовивозу доступною у всій мережі.
Raketa разом з мережею «Ашан» запустили послугу доставки продуктів з супермаркету. Поки що ця послуга доступна лише у Києві, однак найближчим часом вона стане доступною і в інших містах.
Також згодом можуть підключитися й інші торговельні мережі. Наразі доставка здійснюватиметься в радіусі 3,5 км від магазину, а клієнтам будуть доступні 300-400 найпопулярніших товарів з різних категорій.
Коштуватиме доставка 60 грн та займе до 90 хвилин на період тестування. Згодом планується зменшити час очікування до 60 хвилин. Водночас доставка їжі з кафе та ресторанів залишається безкоштовною.
Контекст. Міжнародний сервіс доставки їжі та товарів Glovo вирішив запустити в Україні свою першу «хмарну кухню» – dark kitchen, модель якої передбачає відкриття кухонних приміщень виключно для кухарів, персоналу ресторану та кур'єрів. У Glovo така «кухня» отримала назву Cook Room.
Як повідомили у пресслужбі компанії, першими партнерами dark kitchen в Києві стали Kitaika, 3B Cafe, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner і Foodz Ukraine.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!