Facebook Pixel

Ціни на нафту падають через деескалацію конфлікту між Ізраїлем та Іраном

22 квітня 2024 року світові ціни на нафту впали більш ніж на 1% після того, як Ізраїль та Іран зменшили ризик ескалації військових дій після удару Ізраїлю по Ірану, який назвали «незначним». Про це пише Reuters.

Як змінилися світові ціни на нафту станом на 22 квітня 2024

  • Ф'ючерси на нафту Brent впали на $1,21, або на 1,4%, до $86,08 за барель.
  • Травневий контракт на нафту West Texas Intermediate (WTI) у США, термін дії якого закінчується в понеділок, впав на 97 центів, або 1,2%, до $82,17 за барель.
  • Водночас червневий контракт впав на $1,23, до $80,99 за барель.
Quote«Ціни на нафту марки Brent не зуміли зберегти початкове зростання ціни, оскільки очікується, що геополітична напруженість між Ізраїлем та Іраном може згаснути через помірковану реакцію Ірану», – сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег трейдингової компанії IG.

Водночас, за словами Єп Джун Ронга, на ринки можуть вплинути зброї у постачанні нафти через геополітичні ризики.

Як геополітична ситуація впливає на нафтові ціни

Після того, як 19 квітня 2024-го в іранському місті Ісфаган пролунали вибухи, які пов'язують із атакою Ізраїлю, ціни на нафту Brent і WTI підскочили більш ніж на $3 за барель.

Після того, як Іран назвав атаку незначною і заявив, що не планує вживати заходів у відповідь, нафтові ціни знову почали знижуватися.

За даними Управління енергетичної інформації, запаси сирої нафти в США минулого тижня зросли на 2,7 млн барелів. Це майже вдвічі більше, ніж зростання на 1,4 млн барелів, яке очікували аналітики.

Quote«Економічні занепокоєння знову стають значним чинником на ринку сирої нафти. А ціни перебувають під тиском через великі запаси в США та агресивну ФРС, яка призвела до посилення долара. Сильний долар робить нафту дорожчою для власників інших валют», – сказала незалежний ринковий аналітик Тіна Тенг.

Нагадаємо, 20 квітня 2024 року Палата представників США ухвалила пакет допомоги Україні та Ізраїлю. Зокрема, це дозволить уряду США розширити санкції проти Ірану та його видобутку нафти.

Подякувати 🎉