Facebook Pixel

«АрселорМіттал Кривий Ріг» забезпечив безперебійне виробництво більш як на пів року

«АрселорМіттал Кривий Ріг» закупив у «Нафтогаз Трейдингу» 200 млн куб. м природного газу. Цей обсяг орієнтовно покриває понад половину річної потреби підприємства в блакитному паливі.

Угоду на закупівлю газу між одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні — підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг» і ГК «Нафтогаз Трейдинг» було підписано 28 квітня, йдеться в пресрелізі АМКР, який є в розпорядженні The Page.

Надійне постачання газу дасть можливість «АрселорМіттал Кривий Ріг» збільшити рівень виробництва, що скоротилося внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Quote «Ця угода — дуже важливий крок для Групи «Нафтогаз». Передусім ми в такий спосіб підтримуємо українську промисловість, адже гарантоване постачання газу сьогодні — важливий чинник для забезпечення сталості виробництва», — зазначив очільник Групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов.

Покупець зі свого боку назвав угоду рішенням про стратегічну колаборацію, яка є однією з ключових передумов безперебійного виробництва.

Quote«АрселорМіттал Кривий Ріг» використовує природний газ практично в усіх своїх виробничих процесах», — зазначив Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Довідка: Група «Нафтогаз» здійснює повний цикл операцій із розвідки та розроблення родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти й газу, постачання природного та скрапленого газу споживачам. Група є першим в Україні видобувачем вуглеводнів, національним контрагентом з їхнього імпорту та транзиту.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» працює в складі міжнародної компанії «АрселорМіттал» – світового лідера у виробництві сталі, найбільшого іноземного інвестора в Україні. Підприємство має повний металургійний цикл. До виробництва залучено приблизно 26 тис. людей.

Контекст. Концерн «АрселорМіттал Кривий Ріг» в останньому кварталі 2022 року зазнав понад $1 млрд збитків.

Збитки «Нафтогазу» у 2022 році сягнули 40 млрд грн. Попри це група планує збільшення видобутку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉