Facebook Pixel

Україна планує збільшити видобуток газу до 19 млрд кубів – Чернишов

Українські газові компанії планують збільшити видобуток вітчизняного газу на 1 млрд куб. м та довести його до 19 млрд куб.м. Про це в інтерв'ю NV.UA розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

За його словами, у четвертому кварталі 2022 року компанія збільшила видобуток, зокрема, за рахунок збільшення потужностей у західних областях. в 2022-му компанія «Укргазвидобування», за даними Олексія Чернишова, видобула 12,5 млрд куб. м товарного газу. Остання входить до структури Нафтогазу.

Quote«У січні цього року ми вже навіть перевиконали заплановані показники», – запевнив Олексій Чернишов.

Керівник держкорпорації зазначив, що видобуток потребує великих інвестицій у розвідку, аналітику, проектування, сейсміку та інші напрямки.

Quote«Ми самі інвестуємо у цю гілку. Також залучаємо іноземних партнерів – представників західних газових та нафтових компаній, щоб спільно працювати на певних територіях», – уточнив голова правління «Нафтогазу України».

Відповідаючи на питання щодо відновлення експорту газу з України, топ-менеджер відповів, що спочатку потрібно вдовольнити український ринок, а вже потім займатися експортом надлишків палива.

Quote«Резерв – це не лише про газ, а й про інші види енергії, у тому числі й відновлювальні. Я впевнений, що після перемоги Україна зможе забезпечувати не лише власну енергетичну безпеку, а й європейську», – заявив Олексій Чернишов.

Минулого року в Україні було видобуто 18,5 млрд куб. м. природнього газу. З них АТ «Укргазвидобування» протягом року видобула 13,2 млрд куб. м газу, а приватні компанії – до 4,3 млрд куб. м.

Нагадаємо, що НАК «Нафтогаз України» планує у першому півріччі цього року відкрити три клієнтські центри у Києві.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉