Facebook Pixel

67 мільярдів — Мінфін назвав суму виплат військовим за березень

Видатки на грошове утримання військових у березні зменшилися до 67,3 млрд грн проти 76,9 млрд грн у лютому та 71,8 млрд грн – у січні 2023 року.

Водночас видатки держбюджету на закупівлю зброї та продукції оборонного призначення для Збройних сил України в березні скоротилися до 34,4 млрд грн, як порівняти із 41,9 млрд грн у лютому та 28,7 млрд грн – у січні.

Загалом за перший квартал 2023 року загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становить 636,3 млрд грн. У березні видатки становили 225,2 млрд грн. Про це інформує Міністерство фінансів України.

67 мільярдів — Мінфін назвав суму виплат військовим за березень

67 мільярдів — Мінфін назвав суму виплат військовим за березень

Загалом видатки держбюджету на оплату праці з нарахуваннями склали: 154 млрд грн (у березні – 54,6 млрд грн). З-поміж них:

Контекст. Після початку повномасштабного вторгнення військовим, які не беруть участь у бойових діях, почали виплачувати додаткову грошову винагороду в розмірі 30 тис. грн. Але з 1 лютого 2023 року такі щомісячні виплати було скасовано. Раніше у квітні Верховна Рада повернула військовим 30 тис. грн доплати, а разом із ними поліцейським і співробітникам ДСНС. Проте наступного дня стало відомо, що в Раді заблокували закон про надбавки військовим.

Подякувати 🎉