Чи готові українські працедавці брати ветеранів на роботу

Чи готові українські працедавці брати ветеранів на роботу

Щоб з'ясувати, наскільки українські компанії готові брати на роботу ветеранів, Work.ua підбив перші підсумки проєкту з працевлаштування ветеранів «Назустріч» і проаналізував відповіді підприємств, установ та організацій.

Перше запитання, на яке відповідають компанії — «Чи є на рівні найвищого керівництва організації розуміння важливості підтримки, адаптації та працевлаштування ветеранів?». Адже в основі всього лежить бажання та готовність до змін. Лише 3% компаній відповіли на це запитання «ні».

  • У 36% компаній керівництво готове виділяти фінансові та інші ресурси, щоб організувати працевлаштування ветеранів, включно з інфраструктурою безбар'єрності, наявністю психологічної підтримки та змінами в корпоративній культурі. Ще 49% готові робити це частково.
  • 79% підтримують зв’язок з працівниками, які зараз служать у ЗСУ, та їхніми родинами.
  • 61% не залучає колег-військовослужбовців чи членів їхніх родин до розробки рішень із працевлаштування ветеранів.
  • 87% компаній вказали, що дотримуються всіх норм законодавства щодо збереження робочих місць для мобілізованих працівників.
  • Лише у 10% роботодавців у розділі про кар’єру на офіційному сайті є інформація про готовність брати на роботу ветеранів, а у 32% — про те, як компанія підтримує ЗСУ.
  • 8% компаній серед команди рекрутерів мають ветеранів на цій позиції.
  • У 78% роботодавців немає навчальних програм для рекрутерів, де б була розкрита базова інформація про військові навички ветеранів та ієрархія Збройних сил, що допомагають більше зрозуміти досвід військових та ветеранів.

Попри те, що 60% мають вакансії, при закритті яких віддається перевага ветеранам, лише 25% компаній вказують в описах вакансій, що відкриті для найму ветеранів.

Читати на The Page