Facebook Pixel

Чи готові українські працедавці брати ветеранів на роботу

Чи готові українські працедавці брати ветеранів на роботу

Чи готові українські працедавці брати ветеранів на роботу

Щоб з'ясувати, наскільки українські компанії готові брати на роботу ветеранів, Work.ua підбив перші підсумки проєкту з працевлаштування ветеранів «Назустріч» і проаналізував відповіді підприємств, установ та організацій.

Перше запитання, на яке відповідають компанії — «Чи є на рівні найвищого керівництва організації розуміння важливості підтримки, адаптації та працевлаштування ветеранів?». Адже в основі всього лежить бажання та готовність до змін. Лише 3% компаній відповіли на це запитання «ні».

  • У 36% компаній керівництво готове виділяти фінансові та інші ресурси, щоб організувати працевлаштування ветеранів, включно з інфраструктурою безбар'єрності, наявністю психологічної підтримки та змінами в корпоративній культурі. Ще 49% готові робити це частково.
  • 79% підтримують зв’язок з працівниками, які зараз служать у ЗСУ, та їхніми родинами.
  • 61% не залучає колег-військовослужбовців чи членів їхніх родин до розробки рішень із працевлаштування ветеранів.
  • 87% компаній вказали, що дотримуються всіх норм законодавства щодо збереження робочих місць для мобілізованих працівників.
  • Лише у 10% роботодавців у розділі про кар’єру на офіційному сайті є інформація про готовність брати на роботу ветеранів, а у 32% — про те, як компанія підтримує ЗСУ.
  • 8% компаній серед команди рекрутерів мають ветеранів на цій позиції.
  • У 78% роботодавців немає навчальних програм для рекрутерів, де б була розкрита базова інформація про військові навички ветеранів та ієрархія Збройних сил, що допомагають більше зрозуміти досвід військових та ветеранів.

Попри те, що 60% мають вакансії, при закритті яких віддається перевага ветеранам, лише 25% компаній вказують в описах вакансій, що відкриті для найму ветеранів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉