Facebook Pixel

Кабмін дозволив за програмою 5-7-9 купувати газові генератори

18 червня Кабінет Міністрів України дозволив підприємцям купувати газові генератори і електростанції. Максимальна сума кредиту – 150 млн грн.

Про це пише Мінекономіки.

Підприємці на ці кошти можуть будувати газотурбінні, газопоршневі та біогазові генераційні установки. Строк кредитування становить до 10 років.

Що відомо про програму «Доступні кредити 5-7-9%»

Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП), єдиним учасником якого є уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності фонду.

За державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» ФРП уклав угоди про співробітництво з 45 банками. Держава продовжує здійснювати всі необхідні компенсаційні виплати на користь бізнесу за укладеними кредитними договорами у межах програми.

27 грудня 2023 року уряд змінив правила, щоб отримати фінансову підтримку від держави за програмою «5-7-9%». Зокрема, знято обмеження для деяких категорій підприємств, які постраждали від бойових дій.

Також зміни передбачають, що ця програма буде спрямована лише на малі та середні бізнеси.

Нагадаємо, що Хмельницький лікувально-діагностичний центр почав продавати у мережу електроенергію, яку виробив за допомогою сонячних панелей на своєму даху. Це перший випадок в Україні.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉