За час земельної реформи земельні аукціони принесли 1,2 млрд грн

За час земельної реформи земельні аукціони принесли 1.2 мільярди гривень

Ухвалена у 2021 році земельна реформа дала можливість громадянам і бізнесу купувати та брати в оренду земельні ділянки на прозорих онлайн-аукціонах.

За майже два роки впровадження земельної реформи (рік з якої припав на повномасштабне вторгнення) земельні аукціони принесли до бюджетів різних рівнів понад 1,2 млрд грн.

За словами СЕО «Прозорро.Продажі» Сергія Бута, електронні аукціони усувають подальші запитання щодо прозорості й обґрунтованості процесу.

Навіть з огляду на воєнний час спостерігається позитивна статистика з погляду кількості учасників і зростання початкової вартості. Загальна початкова ціна об’єктів, за які було отримано 1,2 млрд грн, складала 0,5 млрд грн.

Наразі середня кількість учасників земельних аукціонів – три особи, що, за словами Сергія Бута, є досить непоганим показником.

Крім землі аграрного призначення на «Прозоро» продають землю й під забудову. Отже, відкриваються нові можливості для розвитку як аграрного сектору, так й інфраструктури в Україні.

У «Прозорро» планують максимально поширити доступність аукціонів, що дасть змогу підняти ціну і, відповідно, доходи до бюджетів всіх рівнів.

Фотогалерея

Читати на The Page