Facebook Pixel

Стартова вартість земельних ділянок на аукціонах «Прозорро» перевищила мільярд — Мінагро

За часовий проміжок у менше як чотири місяці з моменту запуску земельних аукціонів у системі «Прозорро. Продажі» початкова вартість ділянок перевищила позначку в мільярд гривень.

«Наразі в системі опубліковано 3244 аукціони із загальною площею земельних ділянок у 18 тис. га. Вартість виставлених земель на аукціони з оренди — 74 млн грн, із її відчуження — 927 млн грн. 72% від усіх аукціонів — землі сільськогосподарського призначення».

Роман Лещенко

Роман Лещенко

міністр аграрної політики

За наведеними міністром даними, найвища стартова вартість лотів із продажу спостерігається у Львівській, Київській, Закарпатській, Одеській і Харківській областях. У вказаних областях і гектар на продаж найдорожчий. Стартова вартість лотів з оренди землі найвища в Одеській, Хмельницькій, Кіровоградській, Київській та Львівській областях.

«У середньому зростання ціни за результатами земельних торгів становить понад 200%, але щодо сільськогосподарських земель цей показник сягає 437%. Втім, у деяких регіонах він може дорівнювати і 1000 %».

Роман Лещенко

Роман Лещенко

міністр аграрної політики

Лещенко додав, що за 112 днів із моменту запуску аукціонів влада на місцях встигла заробити для бюджетів різних рівнів більш як 25 млн грн.

Контекст. За підсумками перших шести місяців роботи ринку сільгоспземлі його обсяг становив 5,3 млрд грн, отриманих землевласниками від продажу ділянок.

Подякувати 🎉