Facebook Pixel

Усі способи прості: як правильно варити манну кашу

Правильно варити манну кашу – простіше, ніж здається. Варто лише дотримуватися пропорцій і техніки. Залежно від вподобань, можна змінювати основу (молоко, вода, рослинне молоко) та додавати різні наповнювачі.

Манна каша – страва, знайома багатьом з дитинства. Вона поживна, готується швидко і підходить як для сніданку, так і для легкого перекусу. Попри свою простоту, у багатьох виникають запитання: як зварити манку без грудочок? Як зробити кашу ніжною, але не надто рідкою? У цій статті розглянемо всі основні способи приготування ідеальної манної каші.

Як варити манку на молоці

Інгредієнти

Молоко – 500 мл

Манка – 2-3 ст. ложки

Цукор – 1-2 ч. ложки (за смаком)

Сіль – дрібка

Вершкове масло – за бажанням

Доведіть молоко до кипіння, додайте сіль і цукор.

Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипайте манку.

Варіть на повільному вогні 4-5 хвилин, не припиняючи мішати.

Зніміть з вогню, дайте настоятися під кришкою ще 2-3 хвилини.

Додайте вершкове масло перед подачею.

Щоб уникнути грудочок, можна попередньо замочити манку в невеликій кількості холодної води або молока на кілька хвилин.

Як варити манку на воді

Інгредієнти

Вода – 500 мл

Манка – 2 ст. ложки

Сіль – дрібка

Цукор – за бажанням

Доведіть воду до кипіння.

Висипайте манку тонкою цівкою, постійно помішуючи.

Варіть 4-5 хвилин до загустіння.

За бажанням додайте трохи рослинної олії або фруктів.

Як приготувати манку у мікрохвильовці

Ідеальний варіант для тих, хто не хоче стояти біля плити.

Інгредієнти

Молоко або вода – 1 склянка

Манка – 1-1,5 ст. ложки

Цукор, сіль – за смаком

У глибокому посуді змішайте всі інгредієнти.

Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини на середню потужність.

Перемішайте та прогрійте ще 1-2 хвилини до готовності. Стежте, щоб каша не «втекла», і використовуйте велику ємність.

Подякувати 🎉