Правильно варити манну кашу – простіше, ніж здається. Варто лише дотримуватися пропорцій і техніки. Залежно від вподобань, можна змінювати основу (молоко, вода, рослинне молоко) та додавати різні наповнювачі.
Манна каша – страва, знайома багатьом з дитинства. Вона поживна, готується швидко і підходить як для сніданку, так і для легкого перекусу. Попри свою простоту, у багатьох виникають запитання: як зварити манку без грудочок? Як зробити кашу ніжною, але не надто рідкою? У цій статті розглянемо всі основні способи приготування ідеальної манної каші.
Як варити манку на молоці
Інгредієнти
Молоко – 500 мл
Манка – 2-3 ст. ложки
Цукор – 1-2 ч. ложки (за смаком)
Сіль – дрібка
Вершкове масло – за бажанням
Доведіть молоко до кипіння, додайте сіль і цукор.
Постійно помішуючи, тонкою цівкою всипайте манку.
Варіть на повільному вогні 4-5 хвилин, не припиняючи мішати.
Зніміть з вогню, дайте настоятися під кришкою ще 2-3 хвилини.
Додайте вершкове масло перед подачею.
Щоб уникнути грудочок, можна попередньо замочити манку в невеликій кількості холодної води або молока на кілька хвилин.
Як варити манку на воді
Інгредієнти
Вода – 500 мл
Манка – 2 ст. ложки
Сіль – дрібка
Цукор – за бажанням
Доведіть воду до кипіння.
Висипайте манку тонкою цівкою, постійно помішуючи.
Варіть 4-5 хвилин до загустіння.
За бажанням додайте трохи рослинної олії або фруктів.

Як приготувати манку у мікрохвильовці
Ідеальний варіант для тих, хто не хоче стояти біля плити.
Інгредієнти
Молоко або вода – 1 склянка
Манка – 1-1,5 ст. ложки
Цукор, сіль – за смаком
У глибокому посуді змішайте всі інгредієнти.
Поставте в мікрохвильовку на 2 хвилини на середню потужність.
Перемішайте та прогрійте ще 1-2 хвилини до готовності. Стежте, щоб каша не «втекла», і використовуйте велику ємність.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Цифрова контратака: як зруйнувати плани ворога щодо економічної ізоляції України