Facebook Pixel

Торти можна більше не пекти: як приготувати «Австралійський» кекс за 15 хвилин

У світі десертів іноді трапляються відкриття, які змінюють усе. Один з таких – «Австралійський» кекс. Простий, ароматний і неймовірно смачний, він гідно може замінити навіть вишуканий торт. А якщо подати його теплим, ще й з шоколадною крихтою всередині – гості попросять рецепт одразу.

Цей кекс отримав свою назву завдяки популярності в домашніх австралійських пекарів: легкий у приготуванні, з базових інгредієнтів, він завжди вдається, навіть якщо ви не кондитер.

Австралійський кекс: простий рецепт

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 1 склянка молока
  • 2 склянки борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 1/2 склянки кокосової стружки
  • 1/2 склянки родзинок або фініків (або шоколадних крапель)

Як приготувати:

Розтопіть масло і дайте йому трохи охолонути. Родзинки або фініки за бажанням треба запарити гарячою водою на 10 хвилин, потім висушити за допомогою паперових рушників. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до легкої піни. Додайте молоко, розтоплене масло та ванільний цукор. Перемішайте.

Всипте просіяне борошно з розпушувачем, кокосову стружку і підготовлені родзинки (або іншу начинку). Перемішайте ложкою або лопаткою до однорідності. Застеліть форму пергаментом або змастіть маслом. Вилийте тісто у форму (краще – кексова або прямокутна). Випікайте у попередньо розігрітій духовці при 180 °C приблизно 40–50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою.

Остиглий кекс можна просто посипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.

Подякувати 🎉