У світі десертів іноді трапляються відкриття, які змінюють усе. Один з таких – «Австралійський» кекс. Простий, ароматний і неймовірно смачний, він гідно може замінити навіть вишуканий торт. А якщо подати його теплим, ще й з шоколадною крихтою всередині – гості попросять рецепт одразу.
Цей кекс отримав свою назву завдяки популярності в домашніх австралійських пекарів: легкий у приготуванні, з базових інгредієнтів, він завжди вдається, навіть якщо ви не кондитер.
Австралійський кекс: простий рецепт
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 100 г м'якого вершкового масла
- 1 склянка молока
- 2 склянки борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 1/2 склянки кокосової стружки
- 1/2 склянки родзинок або фініків (або шоколадних крапель)
Як приготувати:
Розтопіть масло і дайте йому трохи охолонути. Родзинки або фініки за бажанням треба запарити гарячою водою на 10 хвилин, потім висушити за допомогою паперових рушників. У глибокій мисці збийте яйця з цукром до легкої піни. Додайте молоко, розтоплене масло та ванільний цукор. Перемішайте.
Всипте просіяне борошно з розпушувачем, кокосову стружку і підготовлені родзинки (або іншу начинку). Перемішайте ложкою або лопаткою до однорідності. Застеліть форму пергаментом або змастіть маслом. Вилийте тісто у форму (краще – кексова або прямокутна). Випікайте у попередньо розігрітій духовці при 180 °C приблизно 40–50 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою.
Остиглий кекс можна просто посипати цукровою пудрою або подати з кулькою морозива.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Закон №4337-IX: як нові вимоги до перевізників змінять ринок автоперевезень в Україні