Facebook Pixel

Як правильно приготувати молоду картоплю: поради, які варто знати кожному

Молода картопля – один із найочікуваніших дарів весни та початку літа. Вона ніжна, солодкувата, з тонкою шкіркою, яку часто навіть не потрібно зчищати. Та щоб підкреслити її природний смак, важливо приготувати її правильно. Розповідаємо, як готувати молоду картоплю, щоб вона зберегла максимум користі та смаку.

Молода картопля: особливості

Молода картопля – це бульби, які ще не пройшли повного циклу дозрівання. Вони мають тонку шкірку та більш ніжну текстуру. Таку картоплю не варто довго зберігати – її краще вживати свіжою.

Аби готувати молоду картоплю, шкірку повністю чистити не треба, адже у ній максимум вітамінів. До того ж вона майже не відчувається після приготування. Тому достатньо просто добре вимити молоду картоплю – для цього зручно використовувати щіточку або спеціальну губку для овочів. За бажанням можна трохи поскоблити ножем. Особливо, якщо картопля має залишки ґрунту або трохи грубішу шкірку.

Як варити молоду картоплю: спосіб 1

Картоплю добре промити.

Покласти в каструлю та залити холодною водою, щоб покривала овочі.

Додати сіль, довести до кипіння.

Варити 15–20 хвилин до м’якості (перевірити ножем).

Злити воду, дати кілька хвилин «випаритися».

Додати вершкове масло та посипати свіжим кропом.

Як зварити молоду картоплю: спосіб 2

Картоплю помити й, за бажанням, розрізати навпіл.

Змішати з олією, спеціями й травами.

Викласти на деко в один шар.

Запікати при 200 °C близько 30–40 хвилин до золотистості.

Як приготувати молоду картоплю: спосіб 3

Картоплю помити й помістити в пароварку або друшляк над каструлею з киплячою водою.

Готувати під кришкою 20–25 хвилин.

Подавати з олією, зеленню або легким соусом.

Подати молоду картоплю можна класично – з вершковим маслом і кропом. Також можна з молодим часником і зеленою цибулею, або у вигляді теплого салату з олією, гірчицею та овочами.

Подякувати 🎉